.

.

TOTS 21

Alguns dels exemplars incautats. Foto: Guàrdia Civil

Alguns dels exemplars incautats. Foto: Guàrdia Civil

El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de Tarrragona (SEPRONA) va sorprendre el passat dissabte tres caçadors furtius veïns del barri de Campclar, de 32, 33 i 43 anys, quan intentaven capturar caderneres amb arts prohibides al paratge Camí Ranxero del terme municipal de l’Aldea.

El cos va localitzar tres persones properes a la zona de captura, que van manifestar que els artilugis instal·lats eren de la seva propietat i que no comptaven amb cap tipus d’autorització, per la qual cosa van ser denunciats al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d’animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

La Guàrdia Civil va localitzar diverses vares impregnades amb cola i al seu voltant quatre gàbies amb caderneres vives utilitzades com a reclam. Els exemplars que queden atrapats a les varetes amb aquest sistema es recullen i es destinen a la venda il·legal.

Es van trobar diversos exemplars de cadernera i de passerell, que van ser alliberats al seu medi natural. Tot i no tractar-se d’espècies amenaçades, aquestes tenen un règim de protecció especial, i s’autoritza la seva captura només de forma excepcional, i complint una sèrie de condicions: tenir una targeta federativa, pertànyer a una societat, tenir llicència de caça de tipus B, tenir una atorització de la Generalitat, i estar autoritzat pel propietari de la zona de caça.