.

.

TOTS 21

Detall d’una de les pintades. Foto: ADEDCOM/ Twitter

L’entitat ADEDCOM ha denunciat aquest dimarts, a través de la xarxa, l’aparició de pintades racistes a l’exterior de l’escola Teresa Miquel i Pàmies de la ciutat de Reus. “Condemnem enèrgicament les pintades xenòfobes”, s’ha fet constar des del col·lectiu en una piulada a Twitter.

Les pintades en qüestió han aparegut aquest dimarts, raó per la qual se sospita que s’haurien fet en les últimes hores. S’hi apunta a “fer fora els moros de l’escola”. També a Twitter, Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR) ha instat l’Ajuntament a iniciar una investigació per esbrinar qui hi ha rere les pintades.

L’Ajuntament de Reus també ha condemnat l’acció. El regidor d’Educació, Daniel Recasens, ha volgut deixar palès que des de la regidoria es treballa contra la segregació escolar. “Condemnem enèrgicament les pintades aparegudes a les parets de l’escola; des de l’Ajuntament treballem per impulsar i fomentar l’acció educativa municipal per tal de donar una resposta adequada establint un diàleg obert i una estreta col·laboració entre les administracions educativa i local”, ha manifestat Recasens. El regidor ha afegit que s’actua perquè “l’oferta educativa s’adeqüi a les necessitats de la ciutat, corregint els desequilibris territorials i les desigualtats socials i contribuint a la millora del sistema educatiu”. “L’escola és de tothom i per a tothom”, ha conclòs.

‘Reusdigital’ / GDDCT / Redacció