.

Centre Servei i Mascota Domingo López, a Vilallonga del Camp

Centre Servei i Mascota Domingo López, a Vilallonga del Camp

Vint mesos després de la denuncia per la presumpta desaparició de centenars de gossos i gats del centre Servei i Mascota Domingo de Vilallonga del Camp, l’entitat animalista LIBERA! lamenta el silenci administratiu de la Generalitat. L’associació va portar el cas a la delegació territorial d’Agricultura el febrer del 2013 i des d’aleshores no han rebut resposta. Mentrestant, el centre resta obert i tot continua igual, fins al punt que el Consell Comarcal de l’Alt Camp, no fent cas de les denúncies, ha renovat per tres anys el conveni per la recollida d’animals amb aquest empresa.

Libera! recorda que Servei i Mascota Domingo és una empresa encarregada de la recollida i acollida dels animals abandonats i perduts a l’Alt Camp, Baix Camp (menys els municipis de Reus i Riudecanyes) i part de la Conca de Barberà; i que durant el 2013 va rebre més de 70.000 euros provinents dels diners públics per poder realitzar la seva tasca.

Aquesta gossera, explica l’associació, “ha sacrificat 2.700 animals en un període de 1.095 dies (tres anys), 2.100 reconeguts pel propietari del centre i 573 “desapareguts” dels que no existeix registre de sortida, i per tant, no ha invertit tots aquests diners en el manteniment dels animals recollits”.

En l’escrit de denúcia es deixa constància que el 2012 s’havien capturat 439 gossos i 194 gats, quan la mitjana gairebé habitual d’animals al centre durant aquest període va ser de 225 gossos i 20 gats. Aquestes dades, sosté LIBERA! van fer concloure unes presumptes irregularitats que van ser investigades pels agenst rurals. El resultat d’aquesta investigació està en mans del jutjat.

L’entitat qüestiona la “tolerància amb aquesta empresa i el perquè de tanta indiferència davant la presumpta desaparició d’aquests animals, i perquè no existeix un control per part de les administracions competents”. Per tot, demanen la clausura definitiva del centre.