.

.

TOTS 21

 

Judith Bruch ha explicat que els gossos són entrenats durant un mínim de dos anys.

Aquest dilluns la platja Llarga de Roda de Berà ha acollit una demostració del cos de voluntariat de Creu Roja ERIE -Equip de Resposta en Emergències de Cerca i Rastreig-, de recerca, rastreig i salvament de persones desaparegudes.

El simulacre de rastreig s’ha iniciat a les onze del matí amb les explicacions per part de Judith Bruch i Josep Garriga, ambdós voluntaris de Creu Roja, els qui han fet una descripció de la seva feina, de com són ensinistrats els animals i de les dures proves que han de passar abans d’entrar a formar part de la unitat.

Trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn

L’objectiu de la unitat canina ERIE és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals. L’equip està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional i ho conformen diversos gossos de races diferents, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cadascuna.

Judith Bruch ha explicat que els gossos són entrenats durant un mínim de dos anys i, un cop assoleixen la preparació, s’examinen de tres proves basades en la resistència, la dificultat amb temps i en el mitjà aquàtic i el bosc poblat.

Seguidament, amb una femella anomenada Flama han realitzat un simulacre mitjançant el qual en Josep Garriga s’ha amagat a la platja i la Flama, seguint el rastre a través de l’olor d’una peça de roba, l’ha trobat. Aquest mètode de rastreig es denomina ‘Ercbuli’, que se centra principalment en seguir el rastre de la persona desapareguda partint d’un objecte, roba, sabata o qualsevol element que hagi estat en contacte amb ella. L’animal és immediatament premiat per aconseguir una resposta positiva.

El simulacre ha comptat amb la presència de l’alcalde, Pere Virgili, i dels regidors José Ibort i Joan Enric Vidal.