.

L'EMT ha estat protagonista a la sessió plenària

La moció presentada per la Secció Sindical de COO, assumida per ICV-EUiA i PSC per mantenir el caràcter públic de l’Empresa Municipal de Transports, EMT, s’ha aprovat per unanimitat a la sessió plenària de l’Ajuntament. Aquesta moció ve amb motiu de l’amenaça de privatització per part del govern local. A Tarragona aquest matí s’ha ratificat la voluntat que l’EMT “segueixi sent pública i garanteixi unes bones condicions laborals als treballadors”, ha afirmat la cap d’ICV-EUiA Tarragona, Arga Sentís.

La Begoña Floria, tinent d’alcalde de mobilitat, ha ratificat les paraules d’Iniciativa ja que volen que aquest sigui un model per totes les empreses públiques de la ciutat i “entenem que s’ha de mantenir l’empresa pública malgrat la proposta de privatitzacions per part del govern local”. Floria ha fet un pronunciament en nom de l’Ajuntament de Tarragona anunciant-se a favor que l’EMT segueixi en mans públiques, la qual es va municipalitzar l’any 1986 i la qual mou a l’any uns nou milions de passatgers.  A més, ha afegit la dada on “dos de cada cinc usuaris de l’EMT, un 42,77%, tenen un abonament social”, valor que Tarragona ha aconseguit “amb una empresa de 199 treballadors i en uns temps de contenció econòmica”.

Des del PP, Jordi Roca ha actuat com a portaveu afirmant la deva decisió de votar a favor de la moció, però afirmant que són poques les persones que utilitzen en transport públic ja que molta gent “no té més opció que agafar el cotxe privat”. A més, ha afegit que s’ha de ser curós i fer gestions que donin resultats i “no limitar-se a aprovar mocions”. D’aquesta manera ha denunciat el fet que l’EMT encara té molt de dèficit i problemes logístics com l’antiguitat dels autobusos, problemes “fruits d’una mala gestió”. Des del bàndol de CiU han defensat aquesta moció, però que “això no suposa un xec en blanc” ja que cal una nova política per fer de les empreses de Tarragona un model de gestió, eficiència i eficàcia; reclamant al govern municipal del PSC la necessitat “que governi i prengui decisions, sinó altres vindran i les prendran per ells”.

Begoña Floria, tinent d'alcalde de mobilitat, defensant l'EMT

Aquí ha estat quan Floria ha lamentat que el PP i CiU transformin un debat en favor dels ciutadans en un debat “per mirar-se el melic”. S’ha escudat en el fet que el govern van trobar-se una herència com un rènting signat el 2004 i que hipoteca al govern fins el 2018 on s’han de destinar més de 180.000 euros al mes a l’empresa encarregada també del Pàrquing Jaume I,  degut al qual es va haver de fer “un pla de viabilitat complicat” per tal de no reduir plantilla i més propostes on CiU i PP es van mostrar en contra.  Ha acabat parlant que hi ha moltes coses millorables, i la porta del seu despatx sempre estarà oberta, però “apartant el cinisme i deixant-lo de banda”.

Després de la votació, Ballesteros ha fet un petit matís on ha reclamat a Roca que la baixada de l’EMT a Tarragona ha estat “clarament inferior a la baixada del transport públic convinat a les ciutats” degut a les gratuïtats i els bitllets socials.. L’alcalde ha afirmat que Tarragona té l’empresa que fa mes esforç social de tota Espanya, afegint que “defensem el caràcter públic i arribarem fins a les últimes conseqüències i si hem danar a tribunals a defensar-ho, ho farem”.

AnnaMG