.

.

TOTS 21

Dani Rubio, amb La número 6 de la candidatura d’Ara Reus Ester Amill. Foto: Cedida

Ara Reus realitzarà diverses iniciatives per la millora del benestar animal a la ciutat. “Vetllarem per fer el possible donar veu a aquells que no en tenen, ajudant a conscienciar a la ciutadania, a les associacions animalistes i a dotar a la ciutat de tot el necessari per oferir la millor qualitat de vida als nostres animals”, ha comentat el candidat a l’alcaldia del partit municipalista, Daniel Rubio Angosto. “Tenim la finalitat de garantir en tot moment la correcta atenció en matèria de benestar animal”, ha expressat.

“Des d’Ara Reus continuarem incentivant campanyes de conscienciació pel xipatge i cens d’animals de companyia”, ha comentat Daniel Rubio, el qual afegit que treballaran per una ampliació dels espais per als animals, una correcta gestió de manteniment dels pipi-can, la instal·lació a tota la ciutat de contenidors especials per dipositar les dejeccions dels gossos i campanyes de civisme i difusió per a la conscienciació de tenir un animal de companyia.

Daniel Rubio adverteix que “estarem atents al compliment del grau de qualitat en les instal·lacions i cura dels animals en totes les entitats que presten el serveis de protectora dels animals per al municipi”. En aquest sentit, el candidat d’Ara Reus proposa la projecció i execució d’un nou model de protectora d’animals municipal.

Rubio també ha anunciat la revisió de la pàgina web de benestar animal de l’Ajuntament de Reus amb la finalitat “d’incloure els animals en adopció de les associacions animalistes de la ciutat, especialment aquells que es troben en situació d’abandonament”.

D’altra banda, Ara Reus donarà suport amb un conveni de col·laboració a les gestores i gestors de colònies felines, perquè, entre d’altres, puguin disposar d’una indumentària especial per a ser fàcilment identificats i així evitar possibles conflictes amb els veïns. La número 6 de la candidatura d’Ara Reus i experta en Benestar Animal, Ester Amill, explica que es tracta de “donar les eines necessàries perquè puguin fer aquesta tasca desinteressada de la millor forma”. Així mateix, el partit municipalista iniciarà una prova pilot de punts d’alimentació i resguard dels gats comunitaris.

Amill fa valdre el fet d’afavorir les relacions i intervencions de les associacions animalistes de la ciutat i oferir xerrades a les escoles, instituts i centres cívics per “conscienciar de la tinença responsable d’animals i les conseqüències dels abandonaments, com també potenciar activitats per a infants relacionades amb el món animal”. La candidata d’Ara Reus afirma que el partit municipalista també planteja la creació d’un espai “on poder dur a terme les recuperacions dels animals comunitaris”.

Ester Amill detalla que actualment, amb l’aprovació de la nova llei de benestar animal, “la ciutat de Reus necessita d’alguns canvis per a poder garantir una bona convivència”.