.

Arran de la polèmica provocada pel diputat de Ciutadans per Tarragona, Sergio del Campo, amenaçant amb presentar una denúncia davant Fiscalia contra Dames i Vells per un presumpte delicte d’ultratge a la corona, l’associació de Dames i Vells ha fet públic un comunicat aquest nit on li recorda que “ens empara la llibertat d’expressió”. Podeu llegir seguidament la reproducció íntegre del comunicat:

“Arran de les preguntes que han fet dos diputats del Grup Parlamentari de Ciudadanos al Govern d’Espanya sobre els temes que de veritat importen als espanyols, i, concretament, sobre les representacions del ball de Dames i Vells de Tarragona durant la festa major d’enguany, manifestem que:

1.- Durant la seva dilatada existència de 504 anys, el ball de Dames i Vells de Tarragona ha patit la censura diversos cops en la història, i malgrat tot, ha sobreviscut fins ara.

2.- Ens empara el dret a la llibertat d’expressió. Més quan les representacions satíriques s’han desenvolupat dins del context festiu de la celebració patronal de Santa Tecla, a Tarragona.

3.- Donem les gràcies a totes les persones i entitats que ens han mostrat la seva solidaritat.

4.- Comprenem que algú s’hagi pogut sentir ofès pels versots satírics del ball. Ens passa cada any, des de la seva recuperació el 1981. Per això, de manera preventiva, seguim recitant aquests versots dels nostres ancestres, a manera de disculpa;

I deu-mil gràcies us dono

a tothom, generalment,

que perdoneu nostres faltes

si, per cas, en res faltem.

Toca, Peron!