.

El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez.

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una proposta perquè el consistori estudiï modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb l’objectiu d’evitar l’obertura de cases d’apostes i joc en les proximitats dels centres educatius de la ciutat.

El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que aquesta moció ve motivada per “les altes xifres de ludopatia que s’estan registrant entre els joves a nivell nacional”. “En els darrers anys, a banda de les cases presencials de joc que es poden trobar a la nostra ciutat, els menors d’edat poden accedir fàcilment al joc online gràcies a les noves tecnologies”, ha assenyalat Sánchez. I ha manifestat que des de l’Ajuntament, com a institució més propera als ciutadans, “hem d’adoptar totes les mesures possibles per prevenir els menors de Reus del perill d’aquestes conductes i per evitar que es converteixin en addictes al joc”.

En aquest sentit, el portaveu de la formació taronja ha concretat que la moció que presentarà Cs també proposa “l’elaboració de campanyes de conscienciació per als menors a partir de 12 anys i per als pares i/o tutors legals”, que informin sobre “els riscos que comporta el joc i la conveniència d’apartar-se d’aquests hàbits nocius, que poden generar greus problemes per als joves i les seves famílies”.

Finalment, Sánchez també ha explicat que Cs preguntarà al Ple sobre l’activitat i els resultats dels primers mesos del projecte Reus Plató. “Volem saber quantes produccions audiovisuals s’han portat a la ciutat des que va començar aquest servei i quines mesures de promoció s’han dut a terme a tal efecte”, ha puntualitzat.