.

Amb les xarxes socials constituïdes en àgora ciutadana on es generen els debats polítics, la llau de fotografies penjades per tarragonins on denuncien el munt de brossa acumulada a diverses zones de la ciutat ha provocat la reacció del grup municipal de Ciutadans. Per mijtà d’una nota de premsa el seu portaveu, Rubén Viñuales, ha afirmat que “l’onada de successos dels últims deu dies en el barri del Port han estat la gota que ha fet vessar el got a la paciència dels seus veïns”.

Imatges viralitzades de l’estat de brutícia en el qual es troba la plaça dels Infants del Barri del Port. Fotos: @dreamixp

Viñuales, ha manifestat que “als robatoris en vehicles (la Guàrdia Urbana en té comptabilitzats un centenar des de gener, segons avançava tarragona21.cat), locals i portals s’uneixen les contínues baralles, venda de drogues, ocupació il·legal d’immobles i deixadesa en els locals tancats dels carrers del Barri del Port”, fets que han provocat que “els veïns hagin “explotat” davant la situació insostenible d’inseguretat que viuen”.

Així mateix, el líder de Cs a Tarragona ha insistit que “el Govern municipal ha de donar una urgent resposta a aquests greus problemes” i ha fet incidència en el fet que “els veïns i comerciants de la zona es senten abandonats i desesperats davant la situació” .

Finalment, la formació taronja ha recalcat “la necessitat d’una intervenció integral i immediata en el barri del Port per evitar l’escalada d’aquest tipus de greus episodis”.

La denúncia se suma a la dels abocadors il·legals existents en dterminats barris de la ciutat, que també han estat motiu de quiexa per part tant d’ERC com del PDeCat. I els ciutadans tampoc estan de mans creuades. Un grup de joves va procedir a netejar pel seu compte una zona de Cala Romana i Boscos, en una iniciativa que va acabar configurant una llista de merda acumulada de traca.