.

La diputada per Tarragona de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya Maialen Fernández (a la fotografia) ha criticat que “els partits separatistes bloquegin la construcció d’un Museu de la Tàrraco Romana”. La diputada de Cs ho ha dit després que la Comissió de Cultura rebutgés aquesta proposta amb els vots del bloc independentista i, també, de Catalunya en Comú. Fernández ha lamentat que les formacions “separatistes només destinin diners al ‘Procés’ i a fomentar la divisió entre els catalans enlloc de treballar per a iniciatives que uneixen i podem compartir entre tots”.

Per a Maialen Fernández la riquesa arqueològica i el patrimoni històric del que disposa Tarragona “és inqüestionable”. I ha afegit que  aquest museu hagués estat “un equipament cultural i turístic de primer ordre per a la projecció internacional de Tarragona”.

Imatge de la proposta de resolució presentada per Ciutadans, que va formalitzada el febrer d’enguany.

La diputada de Cs ha senyalat la importància que  tota la riquesa arquitectònica de l’antiga Tàrraco es pogués mostrar en un mateix espai i ha apuntat que a la ciutat de Tarragona “hi ha moltes localitzacions on es podria ubicar”. Finalment ha afegit que “aquest museu podria aportar beneficis a curt i mig termini, tant pel que fa a les visites com per la creació de llocs de treball tant directes com indirectes”.