.

.

TOTS 21

Josep Maria Cruset a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona. Foto: Cedida

Josep Maria Cruset a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona. Foto: Cedida

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha lamentat que “els Fons Next Generation són una nova prova més que l’Estat espanyol sempre penalitza les nostres comarques”.

El cap de llista ha recordat que aquests fons provinents de la Unió Europea representen una oportunitat única per fer un pas de gegant en progrés econòmic, en benestar i per afrontar amb garanties els actuals reptes globals, però que resulta imprescindible que siguin gestionats amb rigor i una visió estratègica compartida. “Però és evident que el Govern espanyol no ha actuat així: ha convertit els Fons Next Generation en un nou ‘plan Zapatero’, gastant quantitats ingents de diners en qüestions gens transformadores, i en un nou ‘cafè para todos’”, ha assenyalat en una roda de premsa a la plaça Imperial Tarraco, davant de la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona, acompanyat del candidat al Senat Eugeni Sedano.

En primer lloc, Cruset ha indicat que “l’Estat espanyol ha centralitzat la gestió i no ha permès que les institucions del Camp de Tarragona administressin i assignessin aquests fons, obligant Catalunya i les nostres comarques a ser uns simples espectadors en la presa de decisions”. En segon lloc, ha insistit que “l’Estat espanyol ha obviat les potencialitats de cada territori perquè, encara que la Generalitat hagi publicat les convocatòries, les bases estaven dictades i aprovades a Madrid”. I, finalment, ha assenyalat que “l’Estat espanyol ens ha castigat econòmicament una vegada més” i ha citat que, a Catalunya, s’hi han assignat 1.966 milions d’euros, quan l’Estat espanyol ha autoritzat 19.180 milions. “Representa que, amb aquest repartiment, pertoquen 254 euros per a cada català, però 480 euros per a cada ciutadà de l’Estat espanyol”, ha descrit. A parer seu, “més i més tasses de ‘cafè para todos’ per Catalunya, però la nostra sempre ben buida i amb el cafè de pitjor qualitat”.

Per això, Cruset ha remarcat que “Junts hem de ser forts el 23 de juliol per aconseguir que Catalunya gestioni aquests recursos davant d’un PSOE i PP que sempre incompleixen amb Catalunya i davant d’algun patit català que va pactar la cogestió dels fons, però que ja hem vist que va ser un mal negoci perquè, de nou, va ser a canvi de res”.