.

Comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

El sindicat Central Sindical Independente y de Funcionarios (CSIF) ha denunciat per mitjà d’un comunicat al qual ha tingut accès l’agència EFE que a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona es treballa a 32 graus de temperatura perquè des que es va inaugurar el 2013, l’aire condicionat no ha funcionat mai correctament i s’espatlla constantment.

A finals del passat mes de juliol, no va funcionar cap dels aparells durant tres dies, amb temperatures de fins a 32 graus. Encara que es va reparar, a data d’avui porten dues setmanes que no ha tornat a funcionar, amb les molèsties que aquesta situació comporta també per als usuaris, ja que per fer qualsevol tràmit han d’esperar a les zones de l’edifici més caloroses.

Fa uns dies, una dona embarassada que anava a posar una denúncia va haver de sortir de les dependències perquè era impossible romandre en elles, assegura el sindicat.

La normativa actual impedeix que els treballadors estiguin en centres laborals amb temperatures superiors als 26 graus i actualment aquest centre de treball no compleix amb aquesta norma. A més, a resultes de la mala climatització, es crea una humitat molt alta que està generant floridura en algunes zones de la comissaria, com passa en els vestidors.

A tot això s’afegeix el mal estat de tot l’edifici -que va costar set milions d’euros- des de la seva inauguració: humitats i goteres, elements de seguretat que mai han funcionat o que ho han deixat de fer i no s’han arreglat o cel·les que no compleixen la normativa.

Reacció de Ciutadans

El primer partit a reaccionar ha estat Ciutadans. El seu portaveu municipal, Rubén Viñuales, ha declarat que “el Govern municipal ha de donar resposta” a la denúncia. “Als continus problemes detectats des de la seva inauguració s’afegeix el de les temperatures extremes que s’estan patint a la comissaria durant les últimes setmanes pel mal funcionament del sistema de climatització”, segons informa la CSIF. En la mateixa línia, segons declaracions del portaveu taronja, “des del Departament de Salut laboral s’ha constatat que s’estan superant els nivells de temperatura admesos”.

Així mateix, el líder de Cs a Tarragona ha remarcat que “és fonamental que la Comissaria de la Guàrdia urbana de Tarragona disposi dels mitjans humans i materials adequats per a la seva correcta funció ciutadana”, i ha posat de manifest que “aquestes deficiències en les seves instal·lacions afecten tant els treballadors com a la resta d’usuaris i ciutadans de Tarragona “.

Per tot això, la formació taronja ha recordat que “des del nostre grup municipal venim reclamant des de fa molt de temps una actuació integral a les dependències de la Guàrdia Urbana de Tarragona”, fent esment a una moció presentada a l’abril de l’any passat en què la formació taronja “proposava una sèrie de millores basades en demandes dels propis treballadors”. Atès que fins a dia d’avui no s’han portat a terme, “des de Cs Tarragona instem el Govern municipal a que prengui les mesures oportunes corresponents per solucionar els problemes existents”.