TOTS 21

L’alcaldessa i les noves regidores de Creixell

Aquest divendres 14 de febrer, tenia lloc a la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell la tradicional celebració de la Festa de Santa Agda, patrona de les dones. A l’esdeveniment hi han assistit la 1ª Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, Pili Romero, les regidores Silvia Farrero, Chelo Picón, Montserrat Muñoz i el regidor Jaime Serret. També hi eren presents més d’un centenar de socis i sòcies de l’associació.

L’acte ha començat amb el parlament de la secretària de l’entitat, Montserrat Martí, que ha llegit el nomenament de la nova alcaldessa i de les dues regidores. La nova alcaldessa per aquest any 2020 és Consol Vera i les regidores escollides són Isabel Herrera i Asunción Cuevas.

Cada 5 de febrer moltes poblacions de la geografia catalana celebren una festivitat dedicada a la patrona de les dones. La festa, que sembla ser una romanalla de les festes Matronals romanes, té per principal característica la inversió dels papers socials entre homes i dones. En el marc d’aquestes celebracions, les dones assumien els papers dels homes i a l’inrevés, un costum d’inversió dels rols socials que ha perviscut entre nosaltres.

Després de la presa de possessió del seu càrrec de les noves edils, les regidores de l’ajuntament de Creixell Pili Romero i Chelo Picón, han adreçat unes paraules a tots els assistents en que han destacat el paper de la dona a la nostra societat.

Seguidament s’ha fet un berenar de germanor entre els 120 socis i sòcies de l’entitat que omplien la sala de la Llar. La coca i xocolata l’han servida exclusivament els homes de la Llar, que anàven vestits de cambrers molt elegants. La xocolata desfeta l’ha realitzat Albert Mir, mestre artesà pastisswer i soci de la Llar.

Seguidament, la Colla del Llanto, grup teatral de la Llar, ha representat l’obra de teatre «Las Fugitivas». Aquesta obra va ser escrita fa uns anys per Vicenç Blanc, antic soci de la Llar, que malauradament ja va morir fa un temps.

Ha estat una representació teatral genial. Durant més d’una hora els assistents no han parat de riure. L’acte ha acabat amb un seguit d’acudits presedntats per Jesús Cabrero, soci de la Llar.