TOTS 21

Maria Mercè Figuerola

El ple de l’Ajuntament de Creixell va aprovar ahir dijous per 8 vots a favor (3 PdCat, 2 PP, 2 ERC i 1 FIC) una moció presentada per ERC per tal de presentar a la creixellenca Maria Mercè Figuerola com a candidata de l’Ajuntament de Creixell a la concessió de la distinció de mérits als serveis distingits que convoca el Consell Comarcal del Tarragonès.

L’objectiu d’aquest guardó és honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida ja sigui social, cultural, econòmica, científica o urbanística a favor d’un municipi del Tarragonès o del seu conjunt.

El consistori va subratllat «la gran tasca que la Maria Mercè vé realitzant al llarg de molts anys de la seva vida a favor de les persones amb dificultats del nostre municipi i rodalie», ja sigui a través de Càrites o del Banc d’Aliments. Fa molts anys que es cuida també de preservar l’església de Creixell i l’ermita de Fàtima.

Durant el ple ha pres possessió del seu càrrec el nou regidor electe del grup municipal d’ERC-AM de l’ajuntament de Creixell, Jordi Moliné, (a l’esquerra de la imatge al costat del Secretari Municipal), que substitueix en el càrrec la regidora Beatriz Trasserra. Aquesta regidora havia deixat l’acta municipal per motius laborals a primers d’any. El nou regidor ocupava el sisè lloc a la llista d’ERC de les passades eleccions municipals.

Moliné va prometre el seu càrrec per «imperatiu legal» i va afegir que «per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que varen sorgir escollits de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar juntament amb totes les nostres institucions, l’Estat Català, Lliure i Sobirà».