.

.

TOTS 21

Recreació del pregó del Rei Felip de França, nomenant Cartlà de Creixell Artal Gilmundo l’any 1083. El primer creixellenc de qui es té notícia documentada.

Avui dissabte 31 de març i demà diumenge 1 d’abril té lloc a Creixell el VII Mercat Medieval. L’horari es fa ininterrompudament des de les 10:00h fins a les 22:00h. Aquest esdeveniment es desenvolupa pels principals carrers del nucli històric de la Vila de Creixell. S’hi podran fer passejades amb poni, hi haurà també una granja infantil, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals i cercaviles entre d’altres activitats. Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà una mostra de foc i forja a càrrec dels germans Mercadé de Bonastre, Mestres artesans de l’Associació de Forjadors de Catalunya.

Enguany hi està present la Comitiva Reial. S’ha fet una representació del moment històric que es va viure l’any 1083.
El Rei Felip de França l’any 1083 va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. El mateix Rei Felip de França, acompanyat per la seva esposa la reina Violant de Bar, representats per joves de la Vila, ha fet aquest matí el Pregó inaugural del Mercat Medieval, acompanyat de la regidora de turisme de Creixell Silvia Farrero. La Comitiva Reial està formada per creixellencs i creixellenques que de manera voluntària han estat preparant durant setmanes aquest esdeveniment. També el grup de músics, grallers i tabalers, està format per creixellencs i creixellenques.

A més al llarg del cap de setmana s’hi podràn contemplar Espectacles de Falconeria, cercaviles amb malabars, els Arquers de Roda de Berà, xanquers i els gegants de Creixell Gilmundo i Minerva així com també la Comitiva Reial amb espectacles i balls medievals.

El Mercat Medieval de Creixell està organitzat per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Creixell i l’Associació Medieval de les Comarques de Catalunya.