.

Foto de família dels guadonats

El Casal Municipal de Creixell ha acollit aquest divendres el lliurament de guardons de la 9ª edició Platges Verges, Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre. Amb aquests guardons es vol reconèixer aquelles platges que no complint amb els requisits exigits per les certificacions ambientals convencionals, tenen en canvi una importància cabdal en la preservació de la biodiversitat natural. Es tracta de valorar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i Entitats per mantenir les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.

I ho fa atorgant una certificació i una bandera de Platges Verges a les platges que havent presentat la seva candidatura a la convocatòria de l’any 2018, millor compleixin amb les bases establertes.

Ha obert l’acte l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, que ha donat la benvinguda als assistents. Seguidament ha prés la paraula el regiudor de media ambient de Creixell, Francesc Sentís, que ha posat en valor la tasca reivindicativa de la platja natural del Gorg de Creixell, que es fa des del propi Ajuntament de Creixell. Seguidament ha prés la paraula loy i Nolla, d’Ecologistes en Acció, que ha explicat les característiques d’aquess guardons. També han assistit a l’acte la regidora de turisme de Creixell, Silvia Farrero, i el regidor d’ICV, Juan Miguel Teruel.

Enguany s’han presentat 23 candidatures de platges que pertanyen a 12 municipis. Els municipis i les platges guardonades enguany són els següents:

ALCANAR, 2 PLATGES
SANT CARLES DE LA RÀPITA, 1 PLATJA
AMPOSTA, 1 PLATJA
SANT JAUME D’ENVEJA, 1 PLATJA
DELTEBRE, 3 PLATGES
L’AMPOLLA, 2 PLATGES
L’AMETLLA DE MAR, 7 PLATGES
TARRAGONA, 1 PLATJA
ALTAFULLA, 1 PLATJA
TORREDEMBARRA, 1 PLATJA
CREIXELL, 1 PLATJA
VILADECANS, 2 PLATGES

Quan arriba la temporada d’estiu, els diferents municipis del litoral duen a terme distintes actuacions en les seves platges per fer-les mereixedores de certificacions anomenades de qualitat, que lluny de destacar els valors naturals de les mateixes són un exponent de l’existència de tot un seguit d’infraestructures turístiques que afavoreixen la seva massificació i transformació. Per contra, les platges que es mantenen en el seu estat més naturals són oblidades i amagades quan són, precisament, les que exposen el que havia estat el nostre litoral abans de les transformacions urbanístiques i de massificació de mitjans del segle passat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */