TOTS 21

L’ajuntament de Creixell ha iniciat la campanya ‘El gos és teu, els seus excrements, també’. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar a tots els propietaris de gossos del municipi que cal recollir els seus excrements de la via pública.

Per combatre l’incivisme i conscienciar tothom, l’ajuntament creixellenc posa a disposició dels propietaris de mascotes un element per a la recollida d’excrements fàcil i cómode per tal d’ajudar entre tots a mantenir nets d’excrements d’animals els carrers i zones verdes de vila.

L’Ajuntament de Creixell disposa de 1.000 unitats de l’Ecopoop, que es poden recollir individualment i de manera gratuïta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila. L’Ecopoop és un recollidor ecológic d’excrements de gós fet de cartró reciclat i biodegradable.

Funciona com una pinça que recull els excrements i es transforma en una caixa amb nanses per dipositar-la en els contenidors de brossa orgànica i aconseguir la total descomposició.

Es tracta d’una alternativa sostenible a les bosses de plàstic d’un sol ús que per normativa europea s’hauràn de reduir a partir del 2020. Les bosses de plàstic triguen una mitjana de 150 anys en degradar-se mentre que aquest element triga nomès entre 3 i 6 mesos.

L’alcalde, Jordi Llopart, recollint avui l’Ecopoop

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, ha volgut ser el primer aquest matí a recollir l’Ecopoop a les oficines municipals. L’alcalde creixellenc ha assenyalat la necessitat que tots els propietaris de mascotes han de prendre consciència que les actituts incíviques perjudiquen a tots els vilatans.

Amb aquesta campanya es pretén que els veïns i veïnes propietaris de mascotes facin la recollida dels excrements de les seves mascotes amb un element útil i cómode que facilita l’ajuntament. L’alcalde ha afegit un lema bàsic d’aquesta campanya sobre la recollida dels excrements dels gossos: recorda pel que fa a la recollida d’excrements dels gossos: ‘Jo ja ho faig, em copies?’ : Aquest Ecopoop ha estat dissenyat i fabricat per l’empresa valenciana Esferic Better Things. L’ajuntament ha publicat al seu compte de facebook un video explicatiu amb les instruccions d’ús.