.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’una concentració contra la invasió russa. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Creixell i l’Associació Catalana de Municipis -ACM- condemnem ‘l’atac militar injustificat’ a Ucraïna i convoquen tota la ciutadania de Catalunya a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès, avui, 1 de març, a les 19:00 h. davant de tos els Ajuntaments catalans, i també a l’ajuntament de Creixell.

El comunicat conjunt afirma que des dels municipis de Catalunya, ‘condemnem qualsevol tipus de conflicte’, però sobretot ‘aquell que ataca directament a persones indefenses i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats’.

Com a alcaldes i ciutadans de diferents pobles i ciutats, ‘no entenem aquests atacs militars que només aporten danys civils a la població. La societat catalana i el municipalisme català han estat sempre compromesos amb la pau i en la defensa dels Drets Humans’.

‘Condemnem tot tipus de violència i exigim la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau. Per això, exigim a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès’.

El comunicat continua: ‘Apel·lem al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme. Volem especialment expressar el nostre suport a la comunitat ucraïnesa resident als nostres pobles i ciutats de Catalunya. Per tot això, el municipalisme català convoca a tota la ciutadania de Catalunya a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès. Avui dimarts 1 de març de 2022 a les 19.00 hores, davant de tots els Ajuntaments de Catalunya’.