.

.

TOTS 21

Un dels espais que compta amb aparell desfibril·lador

L’Ajuntament de Creixell ha instal·at en diferents punts del municipi un grup de desfibri·ladors en una inversió que ha sumat 14.000 euros i que ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Tarragona. El desplegament dels aparels s’ha fet per fases.

Els aparells es troben ubicats en llocs públics, concretament a la Llar de jubilats, l’escola Les Eres, el Casal Municipal, el Centre mèdic, els vestidors del camp de futbol i la piscina municipal. Així mateix, cada vehicle de la Policia Local en disposa d’un, ha informat l’alcalde, Jordi Llopart, que ha afegit que també és previst instal·lar-ne a la Biblioteca Municipal.

S’ha volgut ubicar-los en edificis municipals «perquè concentren més gent» i també per evitar actes vandàlics contra els aparells. Per això no n’hi ha als carrers. La instal·lació els aparells ha anat paral·lela a la realització de cursos de formació d’ús dels desfibril·ladors, destinats a persones de la zona on s’han ubicat.

Amb aquesta intervenció, «el nostre municipi queda cobert davant d’una emergència que pugui patir qualsevol persona», ha destacat Llopart a Tarragona21. «Sempre és bona la prevenció i saber que podem en un moment determinat salvar la vida d’una persona».

Pel que fa a nuclis habitats allunyants del centre, seran els dos vehicles de la Policia Local els que es desplaçaran en cas que sigui necessari usar els desfibril·ladors.