.

Escenari obert de l'Espai Jove Kesse

Els espais per als joves de Tarragona tenen cada vegada més participació. Enguany, l’Espai Jove Kesse ha comptat amb l’assistència de 15.500 joves, 2.500 més que el passat 2013. A més, l’Oficina Jove del Tarragonès ha atès un total d’11.000 consultes, xifra que també ha augmentat en quasi 5.000. Així ho ha afirmat la consellera de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, manifestant que “la tendència de les entitats per als joves ha anat en augment des de la seva obertura”.

Repassant els espais concrets,  l’Espai Jove Kesse, ubicat al carrer Sant Antoni Maria Claret,  ha acollit 15.500 usuaris, amb una mitjana de 1.350 al mes. El juliol va ser el de més afluència  amb motiu de la programació de l’Estiu Jove en el qual hi van participar  2.000 persones.  Cal destacar també, els mesos d’octubre i novembre en què hi van passar més de 1.900 persones cada mes.

El principal motiu d’accés a l’equipament és la reserva d’espais d’entitats i grups de joves que hi realitzen la seva activitat interna: assajar teatre i dansa, reunir-se, desenvolupar activitats o estudiar i treballar en grup. Altres espais molt utilitzats són els destinats al joc i l’esport: l’aula de jocs equipada amb futbolí, tennis taula, consola i televisió, entre d’altres,  i el pati exterior, on s’hi convoquen trobades informals per jugar a futbol o bàsquet.

Després de la reserva d’espais, el segon motiu d’accés són les activitats trimestrals impulsades per la conselleria de Joventut i coorganitzades amb entitats i professionals. Enguany s’han realitzat més de 180 accions i tallers de diferents àmbits.

Tallers a l'Oficina Jove de Tarragona

Oficina Jove per assessorar els tarragonins

Per la seva banda, l’Oficina Jove del Tarragonès enguany ha atès 11.000 consultes. Aquest equipament està impulsat per la Generalitat, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament, i ofereix assessorament personalitzat en treball i salut, així com informació en general. Des del Servei de Treball es dóna suport al jove en la realització del seu currículum i carta de presentació, preparació de l’entrevista de feina, inscripció a la borsa de treball municipal i es fa un assessorament personalitzat segons la demanda del jove. Així mateix, hi ha un recull d’ofertes de feina disponibles per als usuaris, actualitzades setmanalment.

Pel que fa al servei d’assessorament en aspectes relacionats amb la salut, es dóna resposta al jove en qüestions sobre alimentació, sexualitat i afectivitat, VIH/SIDA i altres malalties de transmissió sexual i prevenció sobre el consum de drogues.

En el servei d’informació general, l’usuari pot demanar informació sobre mobilitat, formació, cultura, cooperació, lleure, participació, habitatge, etc. També es tramiten els carnets d’alberguista,  d’estudiant i professor internacional.

Els joves amb la Cultura de Carrer

Pel que fa a l’Espai Jove La Palmera ha acollit més de 3.500 joves, la seva màxima activitat té lloc  a l’estiu i s’emmarca en el cicle “Cultura de Carrer”, que és una mostra que dóna oportunitats als joves creadores de la ciutat perquè presentin els seus treballs, al mateix temps que hi ha una programació variada d’espectacles.

La consellera Ivana Martínez ha afirmat que els programes d’aquests equipaments municipals juvenils han estat coordinats amb les entitats, ja que “la intenció és la de sumar les polítiques juvenils que es promouen des de les entitats i les institucions locals”. S’han realitzat més de 100 actes a locals, seus d’entitats, places i carrers, equipaments públics i centres educatius, catalogats com a Espais Tarragona Jove. Programes com la Mostra de Teatre Jove, el cicle “La ciutat a cau d’orella”, l’Estiu Tarragona Jove i el cicle “Enigmes Nocturns”  han estat en bona part reflex del treball que s’ha efectuat amb les associacions de joves.

Aquests espais ara romandran tancats per vacances; l’Espai Jove Kesse reprendrà l’activitat el 8 de gener i l’Oficina Jove del Tarragonès el dia 13.