BStartup Health, de Banc Sabadell, juntament amb Genesis Ventures, han liderat una ronda d’inversió de 125.000 euros per l’spin-off CreatSens amb l’objectiu de reforçar els projectes de control de la malaltia renal crònica. La inversió de capital, que suposa l’entrada de les dues entitats a l’accionariat de l’empresa, permet que CreatSens pugui desenvolupar el seu prototip de diagnòstic de la malaltia renal crònica que l’any vinent entrarà en validació a través d’assaigs clínics.
L’empresa CreatSens, liderada per Adrià Maceira, està enfocada a controlar el progrés de la malaltia renal crònica a través d’eines tecnològiques d’última generació que permetin mesurar paràmetres rellevants per als pacients, d’una forma molt més senzilla a l’actual. El seu producte se centra en la creació d’un dispositiu mèdic de paper capaç de mesurar nivells de creatinina i potassi, dos biomarcadors clau en el desenvolupament d’aquesta malaltia, a través d’una gota de sang. “El nostre objectiu es que la informació generada pel dispositiu de mesura es pugui seguir a partir d’un dispositiu mòbil com un telèfon intel·ligent o una tauleta, al consultori mèdic o a la casa del pacient” explica Adrià Maceira, CEO de CreatSens.
La tecnologia desenvolupada permetria la generació descentralitzada i en temps real d’informació clínica rellevant, que ajudaria a l’especialista mèdic en la seva presa de decisions i podria contribuir a optimitzar els recursos del sistema sanitari.
Aquesta és la segona inversió del programa BStartup Health de Banc Sabadell, una entitat dirigida a projectes de salut en fases pre-seed i seed on la inversió va adreçada fonamentalment a validar la tecnologia i el negoci. En aquesta primera edició s’han seleccionat 3 startups.
La Universitat Rovira i Virgili a través de la seva Unitat de Valorització i Comercialització, que compta amb el suport de ACCIÓ i la Càtedra sobre el Foment de la Emprenedoria i la Creació d’Empreses, va impulsar la creació de la spin-off CreatSens Health SL. La Unitat de Valorització és la responsable d’assessorar els investigadors en l’elaboració de contractes d’investigació o propostes de projectes d’R+D, sensibilitzar la comunitat universitària per tal de fomentar la protecció de les tecnologies, identificar noves oportunitats per protegir les tecnologies en els grups de recerca de la URV, fer el seguiment i vigilància de l’activitat d’R+D+i, així com gestionar la creació d’empreses spin-off com a explotació directa de les tecnologies i coneixement universitari per part dels propis investigadors o estudiants.
Sobre Banc Sabadell
Banc Sabadell, en la seva estratègia global de suport a les startups, cobreix un àmbit de finançament, inversió en capital i innovació des de diferents direccions del banc. Al 2013 es crea la Direcció de BStartup, amb oficines especialitzades per tota Espanya, per a l’accés a serveis bancaris especialitzats i finançament; i el vehicle d’inversió Bstartup10, per a startups a fases inicials. El 2015 es crea Sabadell Venture Capital per a inversions en capital i Venture Debt fins a 2 milions d’euros en startups en fases Seed y Serie A. En 2017 neix Innocells, el hub de nous negocis digitals. Banc Sabadell ha destinat més de 200 milions d’euros a finançar una startups, compte amb 2.800 clients d’aquest tipus d’empreses i 66 startups en cartera.
Sobre Genesis Ventures
Genesis Ventures és un fons ubicat a Barcelona i gestionat per la consultora GENESIS Biomed. El fons està dimensionat en 2 milions euros i té l’objectiu d’invertir tiquets de 50.000 euros de mitjana en projectes biomèdics sorgits en els entorns hospitalari, acadèmic i de recerca. El fons actualment té un dossier de 12 projectes participats i estima haver invertir la totalitat dels seus recursos a finals de 2019, moment en el qual es disposarà a ampliar el seu capital.
Equip de redacció