.

.

TOTS 21

Foto d'arxiu d'una treballadora de Covestro. Foto: Cedida

Foto d’arxiu d’una treballadora de Covestro. Foto: Cedida

Covestro, fabricant líder de materials polimèrics, ha participat aquest matí en l’acte de signatura de la Carta de la Diversitat durant el Mes Europeu de la Diversitat. L’esdeveniment s’ha realitzat al costat de 40 líders empresarials que han visibilitzat el seu compromís amb la diversitat i la inclusió social i que també han registrat la seva adhesió o renovació a la Carta per al període 2023-2025.

La Carta de la Diversitat és una carta de principis i valors europeus que signen amb caràcter voluntari i gratuït les empreses i organitzacions d’Espanya per a visibilitzar el seu compromís amb la diversitat i la inclusió en l’àmbit laboral. A Espanya, Fundació Diversidad és l’organització que té el mandat exclusiu de la promoció de la Carta.

Els 10 principis sobre Diversitat i Inclusió de la Carta són:
1. Sensibilitzar sobre els principis d’igualtat d’oportunitats i de respecte a la diversitat.
2. Avançar en la construcció d’una plantilla diversa, fomentant la integració de persones amb perfils diversos, independentment del seu gènere, orientació sexual, ètnia, nacionalitat, procedència, religió, creences, edat, discapacitat, o qualsevol altra circumstància personal o social.
3. Promoure la inclusió de tota la plantilla, afavorint la integració efectiva i evitant qualsevol tipus de discriminació, directa o indirecta, en el treball
4. Considerar la diversitat en totes les polítiques de direcció de les persones.
5. Promoure la conciliació i corresponsabilitat a través d’un equilibri en els temps de treball, família, i oci, establint mecanismes que permetin l’harmonització de la vida laboral amb la familiar i personal de tota la plantilla.
6. Reconèixer la diversitat dels clients, que és també una font d’innovació i desenvolupament.
7. Estendre i comunicar el compromís a tot el personal.
8. Estendre i comunicar el compromís a les empreses proveïdores.
9. Traslladar i fer arribar aquest compromís a entitats terceres: administracions, organitzacions empresarials, sindicats i altres agents socials.
10. Difondre les polítiques de D&I i els resultats obtinguts, a través de la web, memòria anual de l’empresa, esdeveniments, etc.

La directora de Recursos Humans de Covestro, Maria Cinta Perolada, ha explicat: “Amb aquesta signatura continuem recolzant el nostre compromís amb la diversitat i totes les accions i polítiques que duem a terme en aquest sentit. Des de la companyia treballem dia a dia per a generar un entorn laboral divers i inclusiu, que ens ajudi a créixer no sols com a empresa, sinó també de manera individual”.

Helena Dalli, comissària europea d’Igualtat, ha destacat: “Hem de treballar de manera conjunta per a superar aquests temps difícils. La diversitat i la inclusió fomenten comunitats cohesionades i treuen el màxim rendiment a la innovació i el creixement. Per a aconseguir això, hem d’utilitzar tots els talents i no deixar a ningú enrere. Per tant, és important avaluar en quin punt ens trobem i si les nostres polítiques de diversitat estan funcionant. Faig una crida a totes les organitzacions perquè s’uneixin a mi el mes de maig de 2023 per a celebrar el Mes Europeu de la Diversitat i adoptar una postura ferma a favor de llocs de treball diversos, inclusius i igualitaris”.

María Eugenia Girón, presidenta de Fundació Diversidad, ha celebrat que cada any se sumin més empreses a Espanya a aquest postulat i ha afegit: “La diversitat és competitivitat. Nombroses recerques i estudis econòmics demostren que les empreses que se sumen a la diversitat tenen més èxit. Per a afrontar aquest repte, és important que les empreses posin el focus en les persones i en el talent que poden aportar”.

Amb aquesta adhesió, les organitzacions visibilitzen el compromís de l’organització amb la diversitat i la inclusió en l’entorn laboral. A més, els permet connectar amb altres empreses i intercanviar bones pràctiques. I, finalment, formen part d’un moviment europeu més ampli que treballa a favor de la pau i la prosperitat, creant sinergies amb altres organitzacions internacionals.

L’acte de signatura s’ha emmarcat dins de la iniciativa del Mes Europeu de la Diversitat a Espanya, que ha celebrat la seva tercera edició aquest mes de maig.