.

.

TOTS 21

Imatge de la planta de Covestro. Foto: Cedida

Imatge de la planta de Covestro. Foto: Cedida

Covestro, fabricant líder de polímers a nivell mundial, continua avançant en el seu ferm compromís amb la sostenibilitat. La companyia ha tornat a rebre una qualificació “A-” en la classificació anual de protecció climàtica de Climate Disclosure Project (CDP), l’organització sense ànim de lucre que treballa amb empreses i institucions per a fomentar una activitat mediambientalment responsable. Aquesta puntuació recolza els esforços de protecció climàtica de l’empresa, que continua mantenint la seva posició entre les companyies líders del sector químic. Després d’aconseguir molt bons resultats l’any passat, Covestro ha participat novament en l’enquesta d’enguany, i l’organització ha valorat molt positivament el seu enfocament holístic centrat en l’economia circular.

Markus Steilemann, CEO de Covestro, ha apuntat: “Estem molt orgullosos, ja que hem aconseguit mantenir la nostra qualificació “A-” en la nostra segona participació”. Així mateix, també ha afegit: “La qualificació ens mostra que estem en el camí correcte per a impulsar la protecció del clima, i remarca la importància que té continuar informant de manera transparent sobre el nostre progrés. Els nostres ambiciosos objectius climàtics recolzen les nostres afirmacions. No obstant això, és important destacar que la protecció del clima ha de ser entesa en termes de la societat en el seu conjunt. Només si tots contribuïm, junts, podem aconseguir els objectius climàtics de París a llarg termini”.

Màxima puntuació en quatre categories
Covestro ha rebut la qualificació “A” en quatre de les deu categories contemplades: “Estratègia comercial, planificació financera i anàlisi d’escenaris”, “Emissions d’abast 1 i 2 (inclosa la verificació)”, “Governança” i “Divulgació d’oportunitats”. En termes generals, l’empresa ha obtingut la qualificació “A-” i, per tant, es troba en el rang de lideratge de la classificació. Això significa que Covestro se situa dins del 24% de les companyies de la indústria química que ha rebut tal puntuació, una classificació més elevada que la mitjana d’aquest grup, que és de “B-”.

L’avaluació d’aquest rànquing es basa en una escala de “A” a “D-”, i la qualificació màxima es concedeix a les empreses que demostren un alt grau de transparència en relació amb el seu acompliment real en la protecció del medi ambient. El rànquing CDP és considerat un dels més reconeguts a nivell mundial en matèria d’informes i gestió ambiental per part de les empreses, i en l’informe d’enguany han participat prop de 15.000 companyies de tota mena de sectors.

Lynette Chung, directora de Sostenibilitat de Covestro, ha ressaltat: “La sostenibilitat no és un complement a adoptar, sinó una estratègia empresarial crucial. L’interès per la sostenibilitat i per la circularitat cada vegada és major, no sols entre els inversors, sinó també entre molts altres grups d’interès, com els empleats, els clients o els responsables polítics”. Chung ha afegit: “Les qualificacions ens brinden orientació i avaluació. Amb els nostres objectius climàtics vam demostrar que som pioners en la nostra indústria i, a través de la classificació de CDP, els nostres esforços en aquestes àrees es veuen reconeguts positivament”.