.

.

TOTS 21

Covestro entra en el mercat de la sosa càustica a Espanya. La companyia iniciarà la producció d’aquesta matèria a partir del segon semestre del 2022 gràcies a la nova planta de clor de Tarragona, que actualment es troba en una avançada fase de construcció, i que comptarà amb la pionera tecnologia del càtode despolaritzat amb oxigen (ODC). Es tracta d’una innovació desenvolupada i patentada per Covestro que permet la producció de clor i sosa càustica a partir de sal de roca, consumint al voltant d’un 25% energia menys que el mètode convencional.

En paral·lel, l’empresa ha preparat les instal·lacions logístiques adequades en el Port de Tarragona per a assegurar el subministrament d’aquesta matèria als seus clients al país. Aquestes instal·lacions, que ja estan sent utilitzades en la campanya de premàrqueting, serveixen com a punt de partida i de distribució, garantint la disponibilitat d’aquest material en tot moment.

El mercat de la sosa càustica no és nou per a Covestro. La companyia ja compta amb plantes de producció a Europa que proveeixen a les instal·lacions logístiques a Tarragona, des de les quals s’atén actualment els clients a Espanya fins que la planta de clor de Tarragona entre en funcionament.

La sosa càustica (hidròxid de sodi) s’utilitza com a base química per a la fabricació de solucions de tractament d’aigües, indústria del paper i productes de neteja d’ús domèstic i industrial, com per exemple detergents, sabons, desinfectants i desatascantes, etc.

Per a Carlos Nebot, Director de Química Bàsica de Covestro a Espanya, «la sosa càustica és una matèria primera altament versàtil per la seva varietat d’aplicacions i essencial per a la indústria i la societat, com ha quedat evidenciat en el context actual de pandèmia. Amb la nova planta de clor de Tarragona, no sols ampliem el nostre portfolio de productes essencials que contribueixen a la salut i seguretat de les persones, sinó que també donem continuïtat als nostres clients nacionals mitjançant una producció pròpia i una distribució flexible i sostenible que redueix la petjada de carboni associada al seu transport».

Redacció