.

.

TOTS 21

Meritxell Barberà, amb Noemí Llauradó, avui. Foto: Tots21

Cop d’efecte d’ERC a Reus. La formació que lidera la vicealcaldessa i candidata a l’Alcaldia Noemí Llauradó ha fitxat un referent comercial a la ciutat: Meritxell Barberà, un nom i una marca que suposen un avís per a navegants, especialment de l’entorn de Junts. Regenta la coneguda botiga Tomàs Barberà, que ha acomplert 100 anys de vida a la plaça del Mercadal i el seu pare és el famós comerciant del mateix nom i protagonista de moltes iniciatives ciutadanes durant dècades.

Barberà serà la número 7 de la llista municipal d’ERC, un cop ja s’ha sabut que els sis primers repetiran i en la mateixa posició. El fitxatge implica donar un toc d’atenció al sector comercial de la ciutat, el que té més pes i potser més història anunciant que ERC primarà també la política comercial. Meritxell Barberà, que deixarà la presidència de la Unió de Botiguers davant el salt fet, ha estat acompanyada en la presentació feta a la premsa de dos referents també del comerç local: Carles Borrull i Rosa Lucas, a més de la pròpia Noemí Llauradó. ERC té sis regidors a Reus.

“La Meritxell Barberà és una persona compromesa amb Reus però, en especial, compromesa amb el comerç local i de proximitat. Ho fa al capdavant d’una botiga centenària de la nostra ciutat que, en el fons és un símbol d’aquest comerç reusenc que és i es projecta com la capital comercial de la Catalunya sud”, ha destacat Llauradó en la presentació. ERC té clar que “hem de cuidar i protegir” el sector comercial de Reus, i no només el comerç del centre, sinó de tota la ciutat.

Llauradó ha relatat les accions dutes a terme des de l’Ajuntament per afavorir el comerç: “Durant aquest mandat ja hem dut a terme campanyes específiques per potenciar el comerç i els serveis com el Reus Espais Vius o els Bons Reus però cal anar més enllà. La transformació urbana, la pacificació de determinats carrers també són mesures per afavorir l’activitat comercial per generar noves centralitats, nous espais d’oci familiar. De fet, millorar les condicions urbanístiques per passejar, caminar i afavorir la mobilitat sostenible pot incrementar les vendes del comerç minorista fins un 30%”.

Notòriament emocionada, Meritxell Barberà s’ha mostrat il·lusionada: “Per mi ha estat un pas senzill sumar-me al projecte republicà de la Noemí ja que sempre ha mostrat aquesta sensibilitat especial cap al comerç local, tant en l’acció de govern que ha impulsat com en el seu dia a dia. A més, penso que Reus necessita un nou lideratge en femení, d’una persona valenta, decidida que sigui líder i ja ho hagi demostrat com ha fet al llarg d’aquests anys’.

Barberà ha detallat algunes de les iniciatives que s’han dut a terme per impulsar el comerç de proximitat i ha indicat que comparteix la visió de la ciutat que té la candidata republicana. “Projectes com el Reus Espais Vius, els Bons Reus o l’actual campanya ‘Què li convé’ per apropar els serveis de l’administració local al teixit comercial de la ciutat, entre d’altres, són iniciatives positives i molt ben rebudes per al comerç local. A més, penso que aquesta transformació que vol impulsar la Noemí, tal com va explicar a la conferència de ciutat, per
fer una ciutat més verda, més caminable i més vivible serà molt positiu tant per als negocis locals com per al conjunt de la ciutadania”, ha subratllat.

Qui és Meritxell Barberà

Molt coneguda a la ciutat, Meritxell Barberà Maré, diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de Vic i en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, durant el seu mandat al capdavant de la Unió de Botiguers ha establert acords amb diferents entitats com la Cambra de Comerç, el Centre de Lectura, els Barcelona Dragons o el Reus Deportiu, entre d’altres. També ha impulsat la col·laboració en accions solidàries i socials com Cap nen sense joguina, de la Creu Roja, Cap nen sense llapis, amb l’associació La veu entre cultures, o el concert benèfic per la Fundació Mossèn Frederic Bara, entre d’altres.

Jaume Garcia