.

Daniel Masagué, sortint detingut de l'Ajuntament de Torredembarra.

Daniel Masagué, sortint detingut de l'Ajuntament de Torredembarra.

Nou gir en el cas Torredembarra. Finalment, Daniel Masagué ha signat la renúncia a l’alcaldia de Torredemberra i el seguit de càrrecs que ocupa. Aquest mateix matí ha entrat a registre la seva renúncia, tal i com ha explicat CDC en un comunicat i han ratificat fonts municipals. Malgrat que la federació nacionalista, a través del secretari de CDC, va fer pública dilluns la decisió de Masagué, fonts properes al fins ara alcalde negaven que hagués renunciat a l’alcaldia. A última hora, doncs, les pressions de l’executiva nacional han sigut més fortes i Masagué deixarà de ser alcalde de Torredembarra, enmig de la denúncia per corrupció que l’ha portat a la presó de Can Brians.

Segons el secretari municipal, tot apunta a què la dimissió de Masagué es farà efectiva, com a molt tard, el 22 de juliol en el marc d’un ple extraordinari. Precisament, el pas enrere de Masagué deixa sense efecte la petició de moció de censura consensuada per l’oposició en les darreres hores atès que no hi haurà un alcalde a “censurar”.

Com que la renúncia de l’alcaldessa accidental, Francisca Felguera, encara tampoc ha pogut passar per ple i amb l’alcalde Masagué a la presó, serà la mateixa Felguera la responsable de convocar el ple que posarà fi a l’alcaldia de Masagué.

A l’espera d’una confirmació oficial, l’elecció del nou alcalde també es podria fer el mateix dia. Un nou càrrec que, a hores d’ara, ocuparia el socialista Enrique Grangel, regidor a l’oposició.

Joan Marc Salvat