.

.

TOTS 21

L'alcalde d'Altafulla en la inspecció del terreny

L'alcalde d'Altafulla en la inspecció del terreny

L’Ajuntament d’Altafulla i la Societat de Caçadors “La Coma” han signat un conveni de col·laboració per la neteja del sotabosc de la muntanya de Sant Antoni.

L’objectiu d’aquest programa és prevenir el risc d’incendis en una zona boscosa i mantenir en bon estat els camins i tallafocs que hi ha a la muntanya de Sant Antoni. D’aquesta manera, per tal d’evitar incendis en aquest indret que puguin afectar als edificis propers i a l’espai natural del seu entorn, la Societat de Caçadors “La Coma” procedirà a netejar el sotabosc, els tallafocs i els camins situats a la muntanya de Sant Antoni, poblada principalment per pins.

En el cas de la muntanya de Sant Antoni, on s’ubica també l’Ermita en honor al Sant i l’antiga Torre del Telègraf, les tasques de manteniment consisteixen en una estassada selectiva del sotabosc, posant especial èmfasi en la zona perimetral propera als habitatges adjacents, en els vials de comunicació i en els camins interiors al bosc amb una clara finalitat de prevenció d’incendis. Se’n retiren els exemplars arboris mal conformats, malalts o morts i les deixalles acumulades.

El perímetre de la zona en què la societat de caçadors treballarà durant dos dies és de 200 hectàrees. Les tasques de manteniment, després, correspondran a la brigada municipal. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha destacat la importància d’aquests treballs a l’hora de prevenir incendis i d’altres situacions greus que es deriven del foc, i ha subratllat, en aquest sentit, que “el foc s’ha d’apagar a l’hivern, i no a l’estiu”.

Alonso ha posat èmfasi també en què “la prevenció és la clau de volta i en aquesta hi poden participar activament entitats i administracions, mantenint els camps i els sotaboscs nets”. Segons el batlle altafullenc, cal seguir invertint recursos per a la prevenció dels focs, més enllà de les subvencions per regenerar boscos cremats.