.

.

TOTS 21

Cartell Drift, que es celebrarà a Constantí.

Cartell Drift, que es celebrarà a Constantí.

El Pavelló Poliesportiu de Constantí tornarà a acollir durant aquest cap de setmana (5 i 6 de setembre) una nova edició de la concentració de cotxes teledirigits de modalitat Drift RC. Aquesta serà la sisena edició que Constantí organitza la trobada d’àmbit nacional d’aquesta modalitat de vehicles de radiocontrol elèctric escala 1/10, un esdeveniment imprescindible per als amants d’aquesta disciplina. La trobada, amb entrada gratuïta, compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Constantí i del centre FisioNatur.
Es preveu que en aquesta edició participin uns 50 pilots procedents de tot Catalunya i d’arreu de l’estat espanyol.
El drifting es un estil de conducció de vehicles que consisteix a derrapar de manera que el vehicle formi un angle amb la direcció del moviment. A finals de la dècada dels 90 es va convertir en una disciplina pròpia, amb pilots especialment entrenats, amb cotxes especialment preparats per mantenir derrapades a altes velocitats i campionats en els quals no es competeix per temps sinó per estil. 

La disciplina del drift, paraula que prové de l’anglès, es va originar al Japó a la dècada dels 70, creada per corredors il·legals que circulaven per carreteres de muntanya a altes velocitats, fent derrapar els cotxes als revolts.