.

.

TOTS 21

Imatge de part dels guanyadors/es. Foto: Tarragona21/Tots21

Els joves no llegeixen llibres? No ho sembla pas si un hom s’acostava a la Biblioteca Municipal de Constantí, que ha oficiat aquest matí de dissabte un dels actes clàssics de la Festa Major d’hivern, el lliurament dels Premis als SuperLectors, aquells i aquelles que més llibres han demanat al llarg de l’any. Els guanyadors/es joves han estat capaços de llegir més de 60 llibres de la Biblioteca, i en algun cas, més de 80 -en la categoria infantil-.

Presidit per la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, i la directora de la Biblioteca, Vanesa Gutierrez, s’ha fet el lliurament dels guardons de les tres categories: infantil, juvenil i adulta. En el primer cas ha resultat guanyador Lluc Badia amb el rècord de 84 libres llegits en 2021. Amal Benkhtiti, amb 80 exemplars de la Biblioteca llegits, ha restat segon.

En la categoria juvenil, el primer premi ha estat per a Santiago Romero i el segon, per Maissa Azaoum. Finalment, en la categoria d’adults, el primer premi ha estat per Susana Pérez, amb 62 llibres llegits. En segon lloc ha quedat Anna Ràfols, amb 61 llibres.

Pilar Díaz, davant quatre de les seves obres. Foto: Tarragona21/Tots21

La regidora de Cultura ha destacat el seguiment que té el Club de Lectura de la Biblioteca, que celebrava en 2021 els 15 anys de vida, i que suma ja quatre propostes diferents, les dues darreres, anomenades Lectura Fàcil -i destinada especialment a persones que utilitzen altres llengües- i Lectura en Família. ‘Llegiu molt, llegiu molt’, ha demanat la regidora als presents: ‘Un dels objectius de la regidoria és potenciar la lectura a Constantí. Felicito als superlectors i superlectores perquè cada cop que llegiu se us obre una finestra de coneixements i ajudeu a la comprensió lectura’.

La directora de la Biblioteca, Vanesa Gutierrez, ha destacat que ‘en una biblioteca, l’element important són els lectors; sense ells, l’espai restaria trist i sense vida’.

Seguidament, s’ha inaugurat l’exposició ‘Un Club de Lectura’, de Pilar Díaz, inspirada en els 15 anys d’història del Club de Lectura de Constantí. Corre a càrrec de l’artista local i integrant del Club des dels seus inicis, Pilar Díaz. En una col.lecció d’aquerel.les fetes durant la pandèmia retrata les experiències viscudes pel club: sessions fetes en locals públics, en vivendes particulars, excursions a Barcelona,… Cada un dels quadres té per títol un dels llibres llegits durant aquest temps.

J. Garcia