.

Un armat procedent de l’Arboç. Foto: Tarragona21

Constantí ha esdevingut avui la capital dels armats de les comarques de Tarragona i tal vegada de Cataunya en protagonitzar la 23ena Trobada d’Armats de Tarragona, una fita que feia  anys que no se celebrava a la locaitat i que ha colmat les expectativs dels constantinecs, de les confraries i congregacions, especialment la de la Sang de Constantí que presideix Josep Maria Salvat.

Tot estava reparat per a rebre els 700 armats de les 22 colles que s’hi han atansat de poblacions del Camp de Tarragona, però també de les Terres de l’Ebre, Les Garrigues -com Juneda o Les Borges Blanques- i poblacions de Barcelona, com Manresa o Martorelles. Estava tot preparat perquè l’Ajuntament, que portava un any fixant els detalls, havia reformat l’avinguda 11 de Setembre, on han sortit les colles, i al capdamunt hi ha col·locat recentment el bust del personatge que dóna nom al municipi: l’emperador Constantí el Gran.

Un actor local disfressat d’emperador ha fet la presentació de l’acte, junt a l’alcalde, Oscar Sánchez, i el màxim responsable de la Confraria de la Sang de Constantí, Josep Maria Salvat, que ha tingut un record per l’anterior presidenta de l’entitat, Maria Teresa Massó, recentment finada.

Obria la processó d’armats l’emperador Constantí muntat en una quàdriga. Les colles han fet un amplíssim recorregut per la vila abillats amb proliferació de metall, túniques, armilles, protectors, llances i cascs per a gaudi del públic, per acabar al pati de les escoles velles, on s’ha fet una representació amb l’emperador i s’ha lliurat un record a les colles. Cares conegudes entre els armats, com el cantant dels Pets Joan Reig o el director territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Plana, que acudia amb la representació de l’Arboç.

L’alcalde subratllava per a Tarragona21 que a Constantí “ens tocava celebrar la trobada; tenim un dels grus d’armats més destacats de les comarques de Tarragona. Constantí és un poble d’acollida, de gent diversa i que vol potenciar la cultura. Amb aquest sentit vam col·locar el bust de Constantí, una proposta que ens va fer l’investigador Lluís Papiol. Es tracta que aquestes tradicions no es perdin entre els joves”.

Us oferim més imatges de la trobada: