.

.

TOTS 21

Pla general del contenidor on hi havia emmagatzemat el tabac de xixa que la Guàrdia Civil ha confiscat a Riudoms. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha localitzat 1.650 quilograms de tabac de xixa amb un valor de més de 800.000 euros a Riudoms (Baix Camp). El producte estava emmagatzemat en un contenidor marítim situat en una granja del municipi. En un operatiu conjunt amb els vigilants municipals de Riudoms, els agents van detenir dimecres dues persones pels suposats delictes de contraban, tràfic de drogues, contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric. També van descobrir elements per conrear una plantació de marihuana a les instal·lacions de la granja.

Els agents de la Guàrdia Civil van iniciar la investigació a començaments de juliol quan van detectar que una furgoneta entrava i sortia d’una granja, ubicada a la carretera que uneix Riudoms i les Borges del Camp, sense que el vehicle estigués habilitat per transportar animals. Davant d’aquesta situació, la policia es va personar a la instal·lació i va apreciar una olor forta de marihuana. Després de rebre l’autorització judicial, es va escorcollar la granja.

En el registre van localitzar extractors, equips d’aire condicionat, focus, dipòsits d’aigua i també animals abandonats com cabres, gallines, gossos, així com tres contenidors de naviliera tancats amb un cadenat de seguretat. Els compartiments contenien envasos amb el tabac de xixa i altres productes per elaborar-lo.

Les dues persones detingudes van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Reus després de prestar declaració a les dependències policials.

Redacció