.

.

TOTS 21

Una imatge del grup Aba Taano. Foto: Cedida

Una imatge del grup Aba Taano. Foto: Cedida

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp i l’ONG ‘Música para salvar vidas’ presenten el concert solidari del grup de gòspel a capella Aba Taano (Uganda), que tindrà lloc el proper divendres 12 de maig, a les 19:30 h, a l’Església de Sant Vicenç. El dia abans, l’11 de maig a la mateixa hora, també hi haurà un taller de música africana al Casal d’Entitats, una bona oportunitat per connectar amb la cultura i la música africana tot preparant una cançó. Les entrades del concert i les inscripcions al taller es destinaran al projecte solidari ‘Música para salvar vidas’ a Kireka, Kampala, on s’ajuda infants i joves ugandesos a tenir un futur digne al seu propi país.

Aba Taano, part integrant del projecte solidari
Aba Taano és un grup de 5 joves ugandesos de gòspel i cant africà a capella que col·labora amb el projecte solidari de l’ONG, que es financia gràcies a les aportacions dels seus socis i dels concerts d’Aba Taano i d’altres formacions vinculades al projecte. De fet, alguns membres d’Aba Taano es van formar al mateix centre d’Uganda.

La ONG ‘Música para salvar vidas’ es va crear el 2005 a Kireka per ajudar nens i nenes de l’antic orfenat que van ser abandonats. Des d’aleshores, l’ONG treballa per cobrir les primeres necessitats d’infants i joves -sobreviure i tenir un lloc per dormir- i  garantir-los una educació a Uganda. L’objectiu final és poder-se valdre per sí mateixos i explotar el seu propi talent a través de la música, la dansa i la cultura africanes.

Taller de música africana per preparar una cançó
El dia abans del concert, el dijous 11 de maig, a les 19:30h, s’impartirà un taller de música africana al Casal d’entitats de Castellvell, amb els mateixos membres d’Aba Taano. El taller, que està obert a tothom, vol ser una immersió directa de manera distesa i divertida a la música i cultura africanes.

L’objectiu del taller és que els seus participants aconsegueixin cantar una cançó del repertori d’Aba Taano, que podran interpretar amb el mateix grup ugandès en el concert de l’endemà. Per fer-ho possible, s’entrenarà i es “despertarà” la veu dels participants al taller, que es dividiran en el cor en funció del seu registre (tenor, soprano, baix, baríton…), de manera que se sentin còmodes amb la seva veu. També s’entrenaran els seus moviments corporals, que acompanyen el cant africà.

Les entrades
Aquest acte es divideix en dues activitats, el taller de música africana i el concert de gòspel.

S’establiran 3 preus:

Taller de música africana (20 euros)

Concert d’Aba Taano (10 euros)

Taller + concert: 25 euros

Les entrades es poden adquirir a https://www.eventbrite.es.