.

.

TOTS 21

La roda de premsa oferta per Alba Vergés i Josep Bargalló ens aclareix els pocs dubtes que ens quedaven després que ahir en Quim Torra proclamés la tornada a les escoles “sí o sí”. No tenen cap intenció de garantir la seguretat i la qualitat de l’ensenyament. El concepte d’aparcament que maneguen en relació a les escoles ens posa en perill a tots els membres de la comunitat educativa. Necessitem mesures i mobilització de recursos per a garantir una escola de qualitat i una escola segura en termes epidemiològics i d’assistència sanitària professional. D’altra banda, son l’escenari ideal per a un rebrot general en termes de salut pública.

Res, no han dit absolutament RES. Hem d’aturar aquest espectable lamentable que es produeix dia rere dia! Repetir unes mesures de seguretat insuficients no ens permetrà lluitar contra l’epidèmia ni garantir el dret a l’educació, ni respectar els drets a la protecció de la salut del personal docent, no-docent i de neteja. Obrir les escoles SÍ o SÍ, diuen, però ho fan sense les mesures de seguretat que s’exigeix en la resta d’àmbits d’interacció social. Grups estables de 20 en primària i 30 en secundària NO són grups adients segons els professionals de la pediatria. Baixar la ràtio també suposa contractar més docents!

Ús de mascareta no serveix de res en espais tancats, reduïts, sense ventilació ni instruments de purificació és una imprudència. Necessitem reforçar la neteja en els centres de forma substancial! Prendre la temperatura i atendre la comunitat educativa sense reforç de personal sanitari professional, deixant-ho a l’autonomia de centres és una negligència i explotació laboral.

Seguim sense notícies de contractació de professionals no docents que ja havien d’estar a les escoles: no hi ha cap previsió de vetlladors qualificats, logopedes, TEIs, TISs, EEE, psicopedagogs i educadores socials. Silenci decepcionant sobre les persones de risc o familiars en situació de risc. Hi ha moltes famílies que no se la poden jugar i no saben què fer. Respecte de la conciliació de la vida laboral i familiar en cas de contagi d’alumnes, mestres o famílies, seguim sense mesures clares ni cap missatge sobre la responsabilitat de les empreses per garantir-la, ni cap intenció de mobilitzar els instruments de vigilància i control (Inspecció de Treball).

Aquestes mesures no donaran seguretat ni confiança a les famílies. A les famílies que estem mobilitzades sentir això ens sembla una ESTAFA. PER QUAN ELS RECURSOS PER A LA NOSTRA EDUCACIÓ? El resultat serà convertir les escoles en centres de difusió del virus, on els contactes creuats s’aprofitaran de la insuficiència de mesures de seguretat i els grups de 20 membres en espais tancats farà que els rebrots siguin de dimensions incontrolables. S’està preparant un escenari ideal per a la transmissió comunitària.

Vergés i Bargalló convertiran els centres educatius en escorxadors d’infants i personal docent, nodocent i de neteja. #DestitucióVergés #DestitucióBargalló Cridem, un altre cop, a les famílies a aturar aquesta agressió. Organitzem la #VagaEducativa

AFEES (Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura)