.

.

TOTS 21

Jordi Llopart I Senent, alcalde de Creixell

Ara que ja portem 22 dies de confinament tancats a casa m’adreço a vosaltres.

En primer lloc espero i desitjo que tots i totes us trobeu bé de salut. Vull remarcar que si ens quedem a casa, tot anirà bé I ens en sortirem.

Des del primer moment que es va declarar l’estat d’alerta i el confinament, jo personalment i l’equip de Govern, hem estat al cas, minut a minut i dia rere dia, de tot el que passava a la nostra Vila en relació amb l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

Hem anat rebent tota la informació tant del Govern de la Generalitat com de les autoritats sanitàries dia a dia i en base a aquesta i les seves directrius, sent conscients que passat el primer moment de desconcert davant una situació totalment nova, ens hem anat organitzant i adaptant diferents regidories per atendre millor la nova demanda del que ens queia a sobre.

Ens hem vist obligats a canviar diferents estructures a nivell municipal, com poden ser les Oficines d’atenció al públic , Brigada municipal i Policia Local.

Com a informació de coneixement general , que és la estrictament oficial i la que té el propi Ajuntament en tot lo relacionat amb aquesta pandèmia que afecta al nostre poble, és la següent:

Les persones que han presentat símptomes de coronavirus a Creixell i que se’ls ha realitzat la prova a data d’avui, han estat 14, de les quals 6 han donat positiu.

Algunes d’aquestes persones ja han estat donades d’alta mèdica i ja han retornat a casa seva, sent l’últim positiu el dia 29 de març.

Vull destacar que, en general, ho estem portant tots molt bé, ja que la gent està fent cas del confinament.

Cal destacar també una gran feina d’atenció Social vers la gent Gran, d’ exclusió social, gent en situació precària i de vulnerabilitat i famílies de gent jove.

També seguim donant l’atenció dels diferents programes com és el Bon Dia, per la gent gran que viu sola.

Tot això comporta que actualment estiguem assistint sobre 110 persones cada dia i també 10 famílies en, que es sumen a la mitja de 2 persones esporàdiques que truquen per demanar assistència puntual per la compra de medicaments o queviures i que són assistides `per la policia, voluntaris de protecció civil i el grup de voluntaris que s’ha format per donar resposta a la crisi de la COVID- 19 davant la situació de confinament.

Sempre en aquestes situacions n’hi han que se les donen d’intel·ligents i no estan fent cas de les normes del confinament. La Policia Local de Creixell i els Mossos d’Esquadra ja han aixecat diferents actes de denúncia o proposta de sanció econòmiques importants.

A data d’avui , els controls diaris que ha realitzat la nostra Policia sumen un total de 695 persones, 608 vehicles i han aixecat 62 actes .

A més, tots els dies es truca a persones que estan en quarantena, persones grans o d’alt risc per interessar-se com estan.

S’han repartit 124 beques de menjador i de benestar social, també s’han fet més 24 compres urgents a la farmàcia.

Vull demanar als veïns i veïnes de bé que no facin cas de rumors infundats sumats a informacions que corren sense fonament, que a part de no moure res, l’únic que això provoca és alarma social, por i inseguretat sense motiu.

Seguiu els canals oficials que son ; https://app.ebando.es/channel/creixell i https://www.facebook.com/Informació-Ajuntament-De-Creixell-405926479454956/

Aprofito per donar el meu agraïment a tots els Regidors de l’Equip de Govern, al Regidor Jaume Serret i al personal de l’Ajuntament que està treballant de valent.

També al personal de la Brigada Municipal que aquests dies ha estat fent tasqués de desinfecció a tot el municipi i mobiliari urbà sense parar, a la nostra Policia Local I als voluntaris de Protecció Civil de Creixell i voluntaris per la crisis del COVID-19 i a Càrites.

També el meu agraïment i suport a tots els comerços i botigues de la Vila que són serveis essencials per a tota la població en aquests moments.

Penso també en molts creixellencs i creixellenques que treballen en el món de la sanitat i que aquests dies es deixen la pell per tots nosaltres. Molta força i endavant, estem amb vosaltres!.

No vull acabar sense demanar-vos que “us quedeu a casa”
ENS EN SORTIREM!!!

Una forta abraçada virtual a totes I a tots.

Jordi Llopart I Senent
Alcalde de Creixell
#Covid19 #creixell #quedatacasa