.

En total es transvasaran 8.000 metres cúbics de sorra per tornar la platja Llarga al seu aspecte. Foto: Ajuntament

El Servei Provincial de Costes a Tarragona ha iniciat aquest matí els treballs de regeneració de la platja Llarga. En un principi els tècnics havien informat a l’Ajuntament que la sorra s’extrauria de la platja Costa Daurada, però finalment s’ha decidit que les màquines comencin a treure la sorra sobrant de la ribera de mar de la Pallisseta, on s’hi acumula cada any, per portar-la a la platja Llarga.

Segons l’alcalde, Pere Virgili, allà hi sobrarien fins a 50 metres, uns 3.000 metres cúbics de sorra, per tornar-li la seva aparença, la qual s’ha vist afectada pel canvi de les dinàmiques del litoral. Aquesta part dels treballs els sufragarà el Port Esportiu, atès que a les condicions d’adjudicació de l’explotació del Port es fixava que la platja no podria créixer més enllà dels 100 metres.

Pel que fa a la platja Llarga, la sorra de més que hi faci falta per a la seva regeneració serà extreta de la Costa Daurada, on també s’hi acumula. En total es transvasaran 8.000 metres cúbics que han de servir per tornar-li el seu aspecte, després que el temporal Cèlia, que va causar molts desperfectes en tot el litoral tarragoní el passat mes de març, deixés sense pràcticament sorra el tram nord de la platja.

Quant a la platja de la Punta d’en Guineu, els treballs s’iniciaran demà al matí amb el transvasament de més de 3.000 metres cúbics de sorra.

Les màquines hi estaran treballant durant cinc dies més, fins al proper dimecres, si tot avança segons el planificat. Per seguretat, l’Ajuntament ha demanat a través de les xarxes socials que durant aquests dies, mentre durin els treballs, aquelles persones que vulguin gaudir de les platges triïn la Costa Daurada o el tram sud de la platja Llarga.

Tan bon punt finalitzin, l’Ajuntament podrà començar a preparar les platges amb el muntatge de les dutxes, passarel·les i de la resta dels serveis.

Insistència de l’equip de Govern

El temporal Cèlia va fer que l’embat de les onades arribés fins al passeig marítim, destrossant també els accessos i les plataformes de les dutxes. Des de principis del mes d’abril l’alcalde Pere Virgili i el regidor de Serveis Municipals, Manel González, es van posar en contacte en reiterades ocasions, a través de trucades telefòniques, cartes i correus electrònics, amb el Servei Provincial de Costes perquè hi actués, sobretot, a la platja Llarga. No va ser fins al passat dijous quan el subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté; i el cap del Servei Provincial de Costes a Tarragona, Toni Espanya, van confirmar a l’Alcalde, durant una reunió celebrada a Tarragona, que durant aquesta setmana s’iniciarien els treballs de regeneració.

Tanmateix, el Govern municipal opina que aquesta és una solució a curt termini, i continuarà demanant al Ministeri per a la Transició Ecològica que posi en marxa el projecte d’espigons, el qual seria la solució definitiva perquè els temporals no afectin cada any la platja.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */