.

.

TOTS 21

Josep Fèlix Ballesteros

Josep Fèlix Ballesteros

Joan Ruiz ha confirmat els pronòstics i s’ha imposat a Francesc Vallès a l’agrupació socialista de Tarragona a l’hora d’escollir el candidat al Congrés. Ruiz ha tret 39 vots de distància a Vallès (aquest li va treure 35 a l’agrupació de Reus), segons ha pogut confirmar Tarragona21. Ruiz ha assolit 67 vots per 28 del seu oponent. La sorpresa ha estat al Senat, on s’ha presentat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que s’ha imposat. Han votat 115 militants.

Joan Ruiz (Tarragona) ha estat el més votat de la tria feta per l’agrupació, i Vallès (Reus) ha quedat en una llunyana cinquena posició. En segon lloc s’ha situat Judith Alberich (Baix Penedès), amb 51 vots. En tercer lloc, Diana Salvador, del Baix Camp, amb 45 vots. En quarta posició s’ha col·locat Nacho García, de les Joventuts (34 vots) i en cinquè lloc, Francesc Vallès. Altres candidats han assolit menys vots.

Per a l’elecció al Senat, Ballesteros ha assolit la majoria, amb 81 vots. En segons lloc s’ha situat el també tarragoní Alejandro Caballero, amb un resultat gens menyspreables: 64 vots. Tercera s’ha situat l’actual senadora ‘Xus’ Sequera (Baix Penedès), amb 28 vots.  Joan Sabaté, ex alcalde de Tortosa, ha recollit 8 vots.

Aquesta victòria no vol dir que Ballesteros vagi al Senat, perquè només s’ha presentat a Tarragona. De la suma de vots fins ara recollits en les diferents agrupacions locals la batalla és entre ‘Xus’ Sequera i Alejandro Caballero.

Caldrà, doncs, fer ara la suma de tots els vots de les agrupacions locals del Camp de Tarragona, que aventuren que Joan Ruiz se situaria en primer lloc, i Judith Alberich, segona. La llista socialista és ‘cremallera’, per la qual cosa Alberich hauria de ser la segona.

L’aparició sorpresa de Ballesteros pot interpretar-se com un deig de Madrid de tenir un poderós referent donada la possibilitat que el PSC no repeteixi l’únic escó que té (‘Xus’ Sequera). Altres en fan una lectura en clau estratègica interna donada la correlació de forces que existia. Sigui per la raó que sigui, el nom de Ballesteros hi és present.

El resultat de Cunit

Cunit ha votat aquesta tarda i ho ha fet finalment i de manera molt àmplia per Judith Alberich, que ha aconseguit 61 vots. Francsc Vallès n’ha assolit sis. Al Senat, Alejandro Caballero n’ha aconseguit 52 i ‘Xus’ Sequera, 11.

Els vots de Cambrils

A Cambrils, Joan Ruiz ha sumat 12 suports, els mateixos que l’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez. Francesc Vallès i Diana Salvadó n’han obtingut 9 cadascun d’ells.

El Consell de Federació és qui determina la llista i el Consell Nacional del partit qui dóna el vist-i-plau definitiu. Tal com ha anat la batalla Joan Ruiz-Francesc Vallès podria considerar-se bastant determinant el resultat final a l’hora d’encapçalar la llista, però no és un argument definitiu.

La sorpresa

A les set de la tarda d’aquest divendres començava una assemblea decisiva de l’agrupació socialista de Tarragona per triar el candidat al Congrés per la província de Tarragona. I ho ha fet amb sorpresa, la presentació de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per anar al Senat, segons ha sabut Tarragona21. No s’esperava aquest gest entre la militància. Quina lectura té? És una jugada estratègica? Busca un lloc real al Senat?

Avui es votaven tant els candidats al Congrés com al Senat, com s’ha anat fent durant la setmana en la resta d’agrupacions locals.

Un moment de l'assemblea que se celebra aquesta tarda-nit a l'agrupació local del PSC. Foto: Tarragona21

Un moment de l’assemblea que se celebra aquesta tarda-nit a l’agrupació local del PSC. Foto: Tarragona21

La polèmica, però, ha sorgit perquè l’entorn d’un dels que opten a encapçalar la llista al Congrés, Francesc Vallès, ha mostrat la seva disconformitat perquè l’executiva local no ha presentat la seva candidatura i li ha demanat un aval amb el 10 per cent dels suports dels militants, que ha aconseguit. Vallès considera que ha estat vetat.

L’executiva local ha argumentat que dimarts passat, quan es va reunir per rebre les propostes dels candidats, Vallès no va formalitzar la seva candidatura per a ser presentada avui a l’assemblea, per la qual cosa l’única forma de fer-ho era presentant els avals.

L’elecció d’avui era crucial per determinar la correlació de forces entre Vallès i Joan Ruiz i en gran mesura determinar qui encapçalarà la llista. Es dóna el cas que en el mandat actual Vallès ha anat de número u i Ruiz, de dos. Ruiz té més suports, almenys, entre la militància de Tarragona, la més nombrosa de la província, i la del Baix Penedès.

J. Garcia