.

.

TOTS 21

Neus Baena, la guanyadora de l’any passat.

El divendres 3 de juliol de 2020 s’acaba el termini per presentar projectes a la Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura. Aquesta Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Montserrat Duch, professora d’Història Contemporània de la URV; Anna I. Serra, professora del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV; Magí Sunyer, professor de Filologia Catalana de la URV; i Antoni Virgili, professor del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB. També formen el jurat Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès; i Dídac Nadal, president de la comissió de Cultura d’aquesta corporació.

La beca té una dotació de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell. Amb els últims títols publicats podem veure l’ampli abast temàtic d’aquest Premi:

– Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona (1956-1977) de Cristian Ferrer.

– La modernització de la xarxa viària al Camp de Tarragona, 1774-1870 d’Agustí Agramunt.

En procés editorial es troba ‘Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarragoní en època romana (s. II a.C. – III d.C.)’, de Patricia Terrado.

I el guanyador de l’any passat va ser ‘Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Obrers, catòlics i antifranquistes al Tarragonès (1951-1977)’, de Neus Baena.