.

.

TOTS 21

Marina Romeu intenta progressar cap a cistella en el partit contra el Bencriada. Foto: Rafa Marrasé / TGN Bàsquet

La gran victòria d’ahir del Tarragona Fem Bàsquet a la pista del Bencriada (48-56) obre les portes a la permanència directa, és a dir, a evitar la promoció de descens.

El conjunt lila depèn d’ell mateix per aconseguir-ho i, per tant, si guanya els últims quatre partits que li falten, continuarà a Copa Catalunya femenina l’any vinent, facin el que facin els seus rivals en aquestes quatre jornades.

Actualment, el Tarragona Fem Bàsquet té l’average particular guanyat amb el Bencriada (2-0) i el SESE (1-1, victòria 58-49 i derrota 49-42) i perdut amb l’Arenys (1-1, derrota 73-65 i victòria 61-54) i la classificació és aquesta:

1. Igualada 11 i 4*
2. L’Hospitalet 11 i 3
3. Tarragona Fem Bàsquet 8 i 6
4. Arenys 8 i 6
5. SESE 8 i 6
6. Bencriada 8 i 6
7. Grup Barna 6 i 8

(* l’Igualada té una victòria més, 11, perquè el partit de la pròxima jornada el va jugar i guanyar el 29 de març contra el Safa Claror, 58-54)

Els quatre primers classificats salven la categoria automàticament, el cinquè i el sisè juguen la promoció de descens entre ells (al millor de tres partits) i el setè juga la promoció contra l’últim classificat del grup 3 (de l’ascens). El pròxim rival del conjunt tarragoní és el Grup Barna (diumenge, 19.30 al pavelló del Sagrat Cor). El conjunt barceloní va guanyar a la primera volta per 46-44.

Després de rebre el Grup Barna, el Tarragona Fem Bàsquet visitarà el CEJ l’Hospitalet en què, sobre el paper, és el partit més difícil del que resta de curs —ull amb el Grup Barna, que ha guanyat 5 dels 6 partits d’aquesta segona fase—. Després, visitarà el Safa Claror (últim, 3 i 12) i tancarà la segona fase al Sagrat Cor rebent el Tordera (penúltim, 4 i 11). L’equip lila va guanyar per 34 punts i 40 punts respectivament aquests dos rivals en la primera volta.

Per la seva banda, l’Arenys té, sobre el paper, el calendari més complicat perquè juga a casa aquest pròxim cap de setmana contra el Tordera, visita el Grup Barna, visita l’Hospitalet i acaba a casa, atenció, contra el Bencriada.

El SESE rep l’Hospitalet, visita el Bencriada, visita el Grup Barna i rep el Safa Claror.

El Bencriada visita el Granollers (vuitè, 4 i 10), rep el SESE, visita el Grup Barna i acaba la segona fase en un partit que pot ser a vida o mort contra l’Arenys.

Tot i que les variables són moltes, és gairebé segur que si el Tarragona Fem Bàsquet guanya tres dels quatre partits que li resten (assumint una hipotètica derrota a la pista de l’Hospitalet) té, molt possiblement, la permanència a l’abast si es té en compte el calendari dels rivals, que hauran de jugar entre ells en aquestes pròximes setmanes.

El matx del pròxim cap de setmana és cabdal perquè deixaria el Grup Barna despenjat, sense possibilitats d’atrapar el Tarragona Fem Bàsquet. Una derrota, però, seria molt perillosa perquè acostaria les barcelonines que, a més, haurien guanyat l’average a les tarragonines.