.

Jaume Collboni ha rebut de mans de l'alcalde, Roc Muñoz, la insígnia de la Canonja, dues samarretes commemoratives i un llibre. Foto: Joan Marc Salvat

Jaume Collboni ha rebut de mans de l'alcalde, Roc Muñoz, la insígnia de la Canonja, dues samarretes commemoratives i un llibre. Foto: Joan Marc Salvat

Tret de sortida a la festa major de la Canonja. Aquest dijous, el tradicional pregó, a càrrec de l’alcaldable socialista per Barcelona, Jaume Collboni, ha significat l’inici dels actes festius. L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, ha justificat el vincle familiar de Collboni, la parella del qual té les arrels a Bonavista i la Canonja, per haver-lo convidat a oferir el pregó.

Muñoz i Collboni, instants abans del pregó.

Muñoz i Collboni, instants abans del pregó.

L’alcaldable per Barcelona i diputat al Parlament, ha confessat que tan bon punt va rebre l’encàrrec de ser el pregoner, va demanar ajuda a un amic, Xavier Sabaté. A partir d’aquí, Collboni ha fet una lloança del procés integrador i social que ha protagonitzat la Canonja des del seu reconeixement com a municipi diferenciat de Tarragona. Precisament, Collboni ha fet un paral·lelisme entre el camí seguit per la vila i l’actual moment polític a Catalunya: “Caldria prendre exemple de les formes en què l’alcalde i el municipi van fer les coses, en el seu dia, per aconseguir la seva voluntat”.

La sala ha quedat petita per escoltar el pregó.

La sala ha quedat petita per escoltar el pregó.

Collboni ha anat més enllà i ha defensat, com a peces claus de l’èxit de la Canonja, “la unitat, la història i la voluntat de ser”. El pregoner ha explicat que és del parer de fer casar la “voluntat de ser” amb la de “diàleg”. Un fenomen que ha exemplificat amb “les bones relacions de veïnatge existents entre Tarragona i la Canonja, amb la compartició de serveis”.

El pregoner no només ha parlat d’història, sinó que ha volgut reivindicar el present i les petites coses com la columna vertebral del model de la Canonja: “En moments tan difícils com els actuals, la Canonja es preocupa pels seus ciutadans, pels seus serveis bàsics, i això cal posar-ho de manifest”. Per això, Collboni ha defensat la tasca de la política actual al poble com un model a seguir.

Per últim, Collboni ha posat en valor la tasca que s’està desenvolupant al jaciment de la Boella: “Aquí s’estan fent troballes de molt nivell i caldria que tant la Generalitat, com el govern central i la Unió Europea marquessin la Boella en la seva agenda de prioritats”.

Seguiu el programa de la Festa Major de la Canonja en aquest enllaç.

Joan Marc Salvat