TOTS 21

Els quatre primers de la llista de Ciutadans  celebren la victoria. Foto: Tarragona21

Els quatre primers de la llista de Ciutadans celebren la victoria. Foto: Tarragona21

Espectacular resultat de Ciutadans a Tarragona, que ha fregat la victòria, amb un 26,13% dels vots (16.120 paperetes) amb el 90 per cent escrutat. Junts pel Sí ha guanyat, amb el 29,23 per cent (18.036 vots). En tercer lloc s’ha situat el PSC, amb el 14,12 dels vots (8.712). El PP baixa al quart lloc, amb un 10,96 per cent. Catalunya Sí que es Pot treu un 8,57%; la CUP, 6,78% i Unió, 2,39%.

Ciutadans es situa com a segona força a Tarragona amb 4 diputats, per darrere de Junts pel sí amb 9. A tota Catalunya l’ascens de Ciutadans ha estat remarcable però a Tarragona en concret s’ha quadruplicat la xifra – d’ 1 escó a 4-. En el conjunt de Catalunya s’han aconseguit 25 escons pel Parlament – 17 a Barcelona, 2 a Girona, 2 a Lleida i 4 a Tarragona- amb un total de 725.357 vots.

El candidat de Ciutadans per Tarragona, Matías Alonso, ha fet les primeres declaracions per volts de les 23h. Alonso ha volgut destacar la gran participació de la ciutadania i els «bons resultats» que a Tarragona són dels millors de tota Catalunya. Així com la majoria absoluta aconseguida als barris com Vila-seca. Els militants i membres del partit s’han aplegat a l’hotel Lauira de la Rambla Nova.

Amb crits de «Mejor Unidos» els militants del partits han celebrat els bons resultats obtinguts a tota la demarcació de Tarragona. Els quatre primers de la llista que tenen un escó al Parlament són Matías Alonso, 2. Francisco Javier Domínguez, Carlos Sánchez i Lorena Roldán.

Consulteu els resultats a Tarragona ciutat en aquest enllaç.

Escolta un fragment de Matías Alonso en el seu primer discurs després de conèixer els resultats

Un grup de militants celebrant els resultats de Ciutadans. Foto: Tarragona 21

Un grup de militants celebrant els resultats de Ciutadans. Foto: Tarragona 21

La seu de Ciutadans abans de la sortida de Matías Alonso. Foto: Tarragona 21