.

.

TOTS 21

El públic aguantant estoicament el sol en un acte a la plaça de les Cols. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Tarragona, Soni Orts, ha anunciat que el seu grup elevarà una proposta al proper ple per “crear un mapa de ruta d’ombres a la ciutat per tal de fer front a les altes temperatures de l’estiu”, durant la tertúlia política setmanal de Tarragona Ràdio.

Orts ha recordat que “el clima calorós i la humitat d’una ciutat mediterrània com Tarragona fa que la sensació tèrmica augmenti diversos graus, arribant a provocar falta d’aire, fatiga i, fins i tot, marejos en les hores més fortes de sol”.

Sonia Orts ha assegurat que la proposta de la seva formació és també “una eina d’utilitat per als veïns i els turistes que situarà a Tarragona com un referent” perquè “són poques les ciutats que gaudeixen d’un mapa que assenyali les zones d’ombra natural”.

Tanmateix, ha defensat que amb la iniciativa “s’ajudarà a la promoció turística i el desenvolupament de la ciutat” i “es farà als turistes la visita de la nostra ciutat molt més agradable i transitable, tenint en compte l’època de l’any, l’horari i l’itinerari”.