.

.

TOTS 21

Ajuntament de Torredembarra

Ajuntament de Torredembarra

En les últimes setmanes, la formació política de Ciutadans està fent passes per ampliar la seva presència al conjunt de la demarcació de Tarragona. En aquest sentit, Torredembarra i Amposta són les dues poblacions on s’està més a prop de concretar una agrupació municipal. Tal i com ha assenyalat a aquest mitjà el secretari general de Ciutadans i diputat per Tarragona, Matías Alonso, “hi ha un grup de gent que està treballant i en els propers mesos podrem presentar noves agrupacions”. El 4 de febrer passat es va celebrar en un restaurant de Torredembarra una reunió d’afiliats i sinmpatitzants per a la creació de las futura agrupació del municipi.

Torredembarra, defensa Alonso, “és una localitat important i és factible que poguem reunir una agrupació; tenim la massa crítica de gent i ara cal demostrar la voluntat ferma de treballar”. A principis de maig, el partit detallarà els criteris per presentar candidatura a les properes municipals. A partir d’aquí, ha subratllat Alonso, “s’evaluaran les tasques a nivell local, la qualitat de la feina feta i les possibilitats de presentar una candidatura amb cara i ulls”. És a dir, Alonso ha volgut desvincular la relació directa entre la possibilitat de crear noves agrupacions locals i que aquestes acabin presentant candidatura.

Tots els sondejos demostren un creixement sostingut de la formació liderada per Albert Rivera. Una ‘moda’ que el partit vol encarrilar de cara a les properes municipals amb la seva presència en ciutats importants com Barcelona, Hospitalet de Llobregat i la mateixa Tarragona i Reus, on van quedar a les portes d’entrar.

Perfil dels nous membres de Ciutadans

Matías Alonso ha manifestat que el creixement del partit a Tarragona és “important”. Sobre els nous integrants que va aglutinant Ciutadans, Alonso confessa que la majoria de gent que s’acosta al partit “no té una vinculació prèvia amb la política ni amb cap altre partit”. És gent, afegeix, que “està a casa i s’apunta a un projecte que els il·lusiona”.

El diputat per Tarragona de Ciutadans afirma que l’increment de base que està experimentant la seva formació no es produeix únicament a Tarragona i Catalunya sinó que “ens està passant arreu d’Espanya”. Una realitat que Alonso justifica per la desafecció amb la política  “tradicional” i per “l’oferta que fa el partit”.

Joan Marc Salvat