.

Pla zenital de la Tarraco Arena Plaça just abans que comencés el Concurs de Castells, amb una gran bandera estelada desplegada. Foto: David Oliete (Concurs de Castells)

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha denunciat que “el Concurs biennal de Castells ha perdut gran part de la seva essència al polititzar”, i amb això, ha lamentat “l’enfosquiment de la gran actuació duta a terme per totes les colles participants”.

El portaveu taronja ha declarat que “els Castells són símbol d’unitat, cooperació i esforç i que quan es polititzen perden una part essencial de la seva identitat”, pel que ha remarcat que “els Castells són i han de ser patrimoni immaterial de la humanitat” .

Finalment, Rubén Viñuales ha afegit que “els Castells han de ser oberts a tothom i tenen seguidors tant independentistes com no independentistes”, pel que considera que “aquest tipus d’actes exclouen una part molt important de la societat” i, de la mateixa manera, ha recordat que “fins i tot hi havia colles de Madrid i de fora d’Espanya”.