.

.

TOTS 21

Victòria Forns, de CiU, Begoña Floria, de PSC i Arga Sentís d'ICV-EUiA, aquest matí

Victòria Forns, de CiU, Begoña Floria, de PSC i Arga Sentís d'ICV-EUiA, aquest matí

Imatge atípica la d’aquest matí amb Victòria Forns, Begoña Floria i Arga Sentís, representant els grups municipals de CiU, PSC i ICV-EUiA respectivament, i unint forces de forma unida i excepcional contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (RSAL) aprovada pel PP i per a la qual presentaran i aprovaran aquest divendres en sessió plenària un recurs per “conflicte de competències i en defensa a l’autonomia local”.

Les tres polítiques tarragonines han volgut mostrar el rebuig dels partits municipals als quals representen contra una llei que, segons apunten, “busca afavorir la iniciativa econòmica privada” i per tant “privatitzar serveis que ara són públics”. Una llei que a més “atempta contra els drets dels ciutadans” com a llei “recentralitzadora contra l’administració propera als ciutadans”.

Floria alerta que “és un escàndol”, ja que “posa en perill serveis socials, de salut, de cooperació, les escoles bressol i d’adults, les de música…”, ja que com comenta Forns “aquesta llei no vetlla per la qualitat dels serveis sinó l’estalvi econòmic” i per tant es miraran “números” i si resulten rendibles o no, i si no arriben al fixat “poden tancar hospitals o altres serveis que depenguin d’Ajuntaments”. A més “tot i que afectarà a tots els ajuntaments, l’impacte encara serà major i gravíssim en els més petits” comenta la portaveu socialista.

D’altra banda, “la llei va en contra de l’Estatut d’Autonomia que encara està en vigor i que diu que la Generalitat té competències sobre les administracions locals” assenyala Sentís. “Es veuran reduïdes les competències i l’autonomia local fins a tal punt que no podrem donar ajuts a tantes persones que ho necessiten i més en temps actuals” afegeix. “És un atac frontal contra la democràcia i les necessitats socials” critica.

Les tres polítiques tarragonines han donat lloc a una imatge atípica en unir-se per un front comú

Les tres polítiques tarragonines han donat lloc a una imatge atípica en unir-se per un front comú

Cal l’adhesió de 1.200 ajuntaments amb 7.300.000 habitants

Indiquen que és el primer cop en 30 anys de democràcia que es presenta un recurs contra una llei i per tant “no sabem molt bé com anirà la cosa” comenten. Apunten que cal l’adhesió d’uns 1.200 ajuntaments, dels 3.500 que hi ha a tot l’Estat (900 a Catalunya), que representi la suma de més de 7.300.000 habitants, i caldrà fer-ho abans del 14 de març segons el termini i tenint en compte que la llei va ser aprovada pel PP el 27 de desembre de 2013. Totes tres es mostren més que convençudes de què la xifra quedarà superada, ja que s’estan duent a terme molts moviments i mostres de rebuig a tot l’estat per part dels consistoris.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Tarragona amb aquests tres partits polítics presentaran i aprovaran divendres en el plenari la tramitació per presentar aquest “conflicte d’autonomia local que vol arribar al Tribunal Constitucional. S’està articulant des del Consell de Governs Locals i el municipi més gran, Barcelona, encapçalarà el recurs.

Participaran tots els grups polítics excepte el PP, tot i que “molts ajuntaments governats pels populars també estan en desacord, ja que conèixer l’esforç i política municipalista” apunta Forns.

-Adrià Recasens-