.

.

TOTS 21

Josep Poblet i Fèlix Ballesteros signant el pacte de govern per a la Diputació de Tarragona. Foto: Tarragona21

Josep Poblet i Fèlix Ballesteros signant el pacte de govern per a la Diputació de Tarragona. Foto: Tarragona21

El president del grup socialista a la Diputació i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president en funcions de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han presentat aquesta tarda l’acord de govern entre PSC i CiU. Ballesteros ha afirmat que l’acord és “conseqüència d’un treball de coincidència d’objectius, on s’han avantposat els interessos públics dels municipis.” L’acord, que se centra en 10 punts, i més enllà d’un pacte de govern “es tracta d’ un conjunt de criteris i un full de ruta.”

La presidència de l’organisme provincial recaurà en l’actual president i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, mentre que la vicepresidència primera serà per al PSC, segons ha pogut saber Tarragona21. Ambdues formacions sumen majoria absoluta (17 diputats sobre 27). S’apunta que la vicepresidència del PSC sortirà entre l’alcalde de la Selva, Josep Masdeu, i el del Vendrell, Martí Carnicer. No ho seria, en tot cas, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. En l’actual mandat, CiU ha aconseguit 11 diputats, per 7 ERC, 6 el PSC i un diputat PP, un altre la CUP i un Ciutadans.

Davant l’opció que ERC s’uneixi a l’acord, Poblet ha insinuat que ha parlat amb membres del partit però que oficialment no han mostrat l’intent d’acord. Tot i així ha assegurat que la diputació té les portes obertes “de bat a bat” als grups polítics que s’hi vulguin unir. Per la seva part, Ballesteros ha afirmat que li “consta que ERC s’estava plantejant l’opció afegir-se” tot i que no han donat cap resposta.

En relació a la fractura d’ Unió amb Convergència, Poblet no ha volgut aprofundir en com es repartiran els càrrecs dins de la Diputació explicant que els partits encara estan tancant els acords de la federació i destacant que en cas de separació del partit s’espera que tot funcioni amb fluidessa.

Un dels objectius principals en què se centra l’acord és la transparència. D’altra banda s’ha afirmat que el pressupost de partida del Pla d’Actuació Municipal és de 60 milions d’euros.

L’acord també garanteix el compromís social que seguirà comptant amb pressupostos pels Centres d’Educació Especial. També garantirà la col·laboració amb entitats com Càritas o Creu Roja.

Poblet ha destacat l’ aliança amb la Universitat Rovira i Virgili així com amb el món de l’empresa. A nivell organitzatiu dels òrgans de govern Poblet ha destacat que aquests “com més reduïts millor” per aquesta raó s’anomenaran quatre vicepresidències.

Per saber el nomenament dels càrrecs, Poblet ha explicat que s’hauran d’esperar deu dies després de la possessió dels càrrecs, els dies 26 o el 29,quan es començarà a fer el desplegament de l’organigrama.

Brigitte Urzaiz