.

L'alcalde Grangel, al centre, junt amb part de l'equip de govern

L'alcalde Grangel, al centre, junt amb part de l'equip de govern

CiU assegura que Enric Grangel “no deixa entrar a la Junta de Govern Local als regidors del Govern que no siguin portaveus ni tinents d’alcalde”

La federació local de Convergència i Unió de Torredembarra ha manifestat en un comunicat el seu desacord amb l’alcalde del municipi, Enric Grangel (PSC), en el fet que, segons expliquen, “a partir d’ara no deixi entrar a la Junta de Govern Local els regidors que no siguin portaveus ni tinents d’alcalde”, ja que segons afegeixen, “això suposa l’incompliment del pacte de governabilitat signat”.

CiU explica que el fet s’ha produït aquest dimarts 26 d’agost, quan l’alcalde ha fet sortir de la Junta a regidors del Govern, com Francisca Felguera (CiU), malgrat estar convocats formalment a aquesta Junta, pel fet de no ser ni portaveus ni tinents d’alcalde. Segons CiU, aquest fet no es produïa anteriorment i, en el comunicat, expressen que a les Juntes sempre podien assistir-hi tots els membres del Govern i, en el cas dels regidors a l’oposició, si eren convidats per l’alcalde.

Segons entenen, “suposa l’incompliment del pacte de governabilitat signat per CIU, PSC, PP, ERC i l’Agrupació”, ja que s’estaria incomplint l’apartat quart del punt dotzè de l’acord de governabilitat que establia que “s’obriria la Junta de Govern Local a l’assistència de tots els regidors i regidores”.

La federació local de Convergència i Unió es qüestiona, segons diuen textualment, “on queda la transparència i la participació que tant va exalçar el nou alcalde durant els seus discursos”, ja que segons expliquen “el nou alcalde, tant quan va prendre possessió com en els dies posteriors, va manifestar públicament que les Juntes de Govern Local serien obertes als regidors del Govern malgrat no ser portaveus ni tinents d’alcalde i que tindrien veu però no vot”.

Per aquest motiu, Felguera ha fet entrar per registre a l’Ajuntament una pregunta dirigida a l’alcalde de Torredembarra en referència a aquest canvi de criteri “no consensuat amb els grups municipals”. Tan sols la tinent d’alcalde convergent Rosa Maria Guasch i el portaveu del mateix grup Pere Font, es van quedar a la Junta de Govern Local del dia 26 després de la reunió de la Comissió de Coordinació de Govern.