.

Plaça de la Font

Plaça de la Font

Donada la gran ocupació diària de la Plaça de la Font per a tasques de càrrega, descàrrega i neteja, CiU demana a l’Ajuntament millores en aquest aspecte.

La Plaça de la Font és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat de Tarragona. Ho és durant tot l’any però els mesos d’estiu encara es fa més palès.  Cada matí  des de les 06.00 i fins les 11.00 la plaça es envaïda per les necessàries i corresponents activitats de la càrrega i descàrrega i per la neteja. CiU concidera que “donada l’especial protecció i cura que creiem que la Plaça de la Font mereix, és necessària una ordenació més d’acord amb la protecció d’aquest espai. Cal regular millor el temps d’estacionament de cada vehicle, així com reordenar els horaris de recollida d’escombraries i de neteja de la Plaça” manifesten.

El partit, comenta que “existeix un permís d’accés de vehicles pesats de 6 a 11h del matí per a càrrega i descàrrega, però no d’estacionament que és el que alguns practiquen, inclús es permeten la llicència d’anar avançant de porta en porta dels establiments que han de servir. Posteriorment a l’aplicació de l’horari de la Plaça de la Font, l’equip de Govern de Ballesteros va decretar que també es podia ocupar i descarregar a un carril de circulació de la Rambla Vella de 9.30 a 12.30h. És a dir, tenim envaïda la Plaça de la Font i inutilitzat un carril de la Rambla Vella que “en teoria” és una via de circulació que ha de permetre que aquesta sigui àgil ja que hi transiten molts vehicles a qualsevol hora del dia” critiquen.

Així mateix, CiU també considera necesària una ordenació específica pel que fa a la recollida del mobiliari urbà necessari per a les diferents actuacions i/o manifestacions que tenen lloc  a la Plaça. “Les tanques i entarimats municipals han de ser recollits amb la màxima brevetat després del seu ús, cosa que ara no succeeix. Cal trobar una sistematització per a fer compatibles l’activitat comercial, lúdica i restauradora amb la protecció de la Plaça com a lloc emblemàtic de Tarragona i punt neuràlgic del circuit turístic de la ciutat” conclouen.