.

Imatge de la carpa del Circ du Soleil

Imatge de la carpa del Circ du Soleil

Una seixantena de treballadors han procedit, aquest dimarts, a l’espectacular enlairament de la carpa de la companyia canadenca Cirque du Soleil a les instal·lacions de Port Aventura. A partir de l’a11 de juliol, s’estrena el seu espectacle ‘Kooza’, que es podrà seguir diàriament -menys els diumenges- a Port Aventura, a tocar de la zona del Far West. És la segona gran aposta del parc temàtic aquesta temporada després de la posada en marxa d’Angkor, la nova atracció aquàtica. Així, Port Aventura busca ser la seu permanent de Cirque du Soleil i la seva presència aquest estiu serà un banc de proves per si s’hi queda de manera definitiva.

Els operaris han realitzat manualment l’elevació que antigament corresponia als elefants de circ. Els treballadors han enlairat cent pilons d’acer des dels fonaments, en unes maniobres que han durat només deu minuts.

Operaris treballant a la carpa, a Port Aventura.

Operaris treballant a la carpa, a Port Aventura.

La carpa blanca pesa nou tones, té més de 30 metres d’alçada, un diàmetre superior als 50 metres i està suportada per quatre màstils de 24 metres d’alçada.

Port Aventura compta amb 170 treballadors per a tirar endavant el projecte de Cirque du Soleil, dels quals tres quartes parts són empleats de les comarques de Tarragona, segons ha informat a la premsa la cap de la companyia, Heather Reilly. Circ du Soleil ha fet més de 2.500 representacions de ‘Kooza’ arreu del món i per primera vegada s’instal·la de forma estable en un parc temàtic, atès que la seva especialitat són les grans ciutats. “Això també ens motiva perquè és una experiència nova”, ha dit l’organització.

Què és ‘Kooza’

‘Kooza’ desenvolupa la història d’un personatge a partir d’una caixa que apareix al principi. ‘Kooza’ fa un viatge a un mon d’il·lusió i fantasia. A diferència d’altres espectacles de la companyia, que són més teatrals, ‘Kooza’ torna a la base, a l’origen del circ: al món de les acrobàcies, els funambulistes, els pallassos. “Hi ha moments per a tots els gustos, moments de tranquil·litat i reflexió, moments excitants, amb números molt espectaculars… És un espectacle pensat per al gaudir de tota la família”, subratlla Reilly.

Una cuidada banda sonora i la posada en escena, marca de la casa, acompanyaran el que s’anuncia com els números acrobàtics més arriscats del món.

Al seu torn, el director general de Port Aventura, Fernando Aldecoa, ha subratllat la importància estratègica de la unió entre dos operadors d’oci tan potents com el parc temàtic i la companyia internacional de circ. “Busquem esdevenir la companyia líder internacional” en el camp dels ressorts, de la mà del món de l’espectacle. Justament en 2016, Port Aventura obrirà el parc temàtic Ferrari Land, amb una inversió de 100 milions d’euros. Aldecoa ha destacat que la política d’inversió anual en atraccions s’ha vist duplicada enguany amb l’atracció Angkor i ara, amb Circ du Soleil. Port Aventura busca justament “ampliar l’oferta en entreteniment”.

J. Garcia