.

.

TOTS 21

Imatge promocional dels Blaumut

Imatge promocional dels Blaumut

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca ha presentat la seva programació per a la primavera 2015, en un cartell que inclou un ampli ventall de referents de la música clàssica i que donarà el tret de sortida el proper 6 de febrer, amb ‘Quiereme más y dímelo menos’, de la formació establerta a Suïssa La Traditora Ensemble. En total, la programació inclou fins a cinc concerts d’orquestra, dos dels quals a càrrec de l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras amb MozArt.Simfo (27 de febrer) La mort i la donzella (19 de juny).

El trio d’Ignasi Cambra, Laura Gené i Oriol Aymat reprendrà el seu concert a l’auditori de La Pedrera de Barcelona. Alhora, el pianista d’Estrasburg Daniel Spiegelberg amb un programa amb peces de Bach com a font d’inspiració de Chopin i Martin.

En paraules del president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals, s’ha fet una aposta per «una programació variada i excel·lent, on hi trobareu concerts de petit i de gran format, amb un accent especial en els cors i les orquestres». Completen l’oferta d’orquestres la Camera Musicae amb La gran partita (8 de març) i Terrassa 48, amb l’espectacle La vita è mobile (13 de març). També hi tindrà cabuda l’Orquestra Händel del Conservatori de Vila-seca, que farà un recull de música de compositors europeus entre dos segles (17 de maig).

Blaumut, l’aposta popular

Un dels trets distintius de la programació a l’Auditori de Vila-seca és el concert que oferiran els Blaumut, el proper 27 de març. La formació presentarà el seu nou disc, just després d’estrenar-lo a Barcelona.

Pel que fa als cors, quatre de les apostes són «arriscades» tal i com ha subratllat l’organització. Hi actuaran la Coral Cantiga en un concert a l’alçada dels musicals més cèlebres de Dagoll Dagom, amb direcció escènica de Joan Lluís Bozzo i música d’Albert Guinovart. També hi seran presents el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, i els cors Xamusia i Nàiades, en un espectacle sobre la figura d’Eduard Toldrà.

Joan Marc Salvat