.

.

TOTS 21

Programa de la jornada

Programa de la jornada

El Port de Tarragona es presenta com a plataforma logística intermodal del Sud d’Europa al SIL 2014

Un any més, el Port de Tarragona està present al Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció 2014 (SIL), amb estand propi B-221, que se celebrarà a Barcelona del 3 al 5 de juny sota l’eslògan “Som la logística”. L’objectiu comercial de la infraestructura portuària tarragonina al saló és la presentar els seus avantatges competitius, serveis i infraestructures per confirmar les instal·lacions del Port com a plataforma logística intermodal del Sud d’Europa.

SIL CHEMICAL 2014: ‘ChemMed Tarragona, química creant futur’

ChemMed Tarragona patrocina la jornada SIL CHEMICAL 2014 , amb la col·laboració dels impulsors del clúster: Port de Tarragona i l’Associació Empresarial Química de Tarragona. La jornada es durà a terme el proper dimecres 4 de juny, a la sala Pabilex, en el marc del Saló Internacional de la Logística, i porta per títol ‘ChemMed Tarragona, química creant futur’, d’aquesta manera, el clúster químic de la mediterrània es presenta al SIL per exposar les seves fortaleses, posar en valor els seus actius i oferir internacionalment per consolidar Tarragona en el mapa global de la indústria química i la logística. ChemMed Tarragona és una marca per a la promoció en l’àmbit internacional amb unes línies d’actuació molt clares per demostrar que Tarragona disposa de tots els elements necessaris per desenvolupar els reptes de futur del sector.

La constitució de ChemMed Tarragona com el primer clúster químic de l’àrea de la Mediterrània i del Sud d’Europa , té com a objectiu d’incrementar la competitivitat, la cooperació i orientar l’activitat econòmica i productiva cap a productes de més valor afegit. ChemMed Tarragona pretén convertir-se en la solució al futur de la química i de la industria, i disposa de 350 hectàrees de terreny disponible per a noves inversions que comprèn la ampliació del moll de la Química, la futura Zona d’Activitats Logístiques del Port de Tarragona i terreny ja disponible en els polígons químics de Tarragona.

ChemMed Tarragona té com a objectiu consolidar les instal·lacions productives existents i atreure de noves a través d’una millora de la competitivitat. El cluster pretén ser la solució al futur de la química i de la industria, amb la visió de ser el cluster més competitiu del Mediterrani i un dels referents a nivell mundial.

SIL CHEMICAL 2014: Una jornada amb vocació internacional

Així mateix, la jornada ‘ChemMed Tarragona, química creant futur’ té visió de projecció internacional. Els ponents de SIL CHEMICAL 2014 compartiran experiències d’altres clústers a nivell global, i com aquests es converteixen en autèntiques cadenes de valor per afegir valor als seus productes per comercialitzar-los.

Un altre dels objectius de la jornada és donar conèixer i analitzar la tendència del sector químic en l’àmbit internacional, amb la ponència que porta per títol ‘Trends in the Global Chemical Industry’. Aquí s’exposaran les noves tendències en la producció de la indústria química i petroquímica; especialment l’aposta pel shale gas dels Estats Units i quina és la posició d’Europa en referència a aquesta aposta. Així mateix, la conferència pretendrà analitzar quin impacte té aquestes noves tendències en la producció de la indústria en la cadena logística de subministrament.

Per inscripcions a la jornada SIL CHEMICAL 2014 ‘ ChemMed Tarragona, química creant futur’ visita la web www.porttarragona.cat http://www.silbcn.com/es/actos_jornadas/jornada_chemical.php